avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate parcelare teren extravilan la partaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate parcelare teren extravilan la partaj în mai mult de două parcele

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie
Eu si fratele meu am moștenit de la mama un teren arabil de 5000 mp cu o deschidere la drum de 25 ml, fratele meu a fost executat silit si jumatatea lui de teren a fost vandută la licitație, noul coproprietar m-a actionat imediat în instanta pentru partaj. Cum se poate face dezmembrarea având în vedere ca eu vreau să împart terenul în două cu acces la stradă de 12,5 ml fiecare si noul coproprietar vrea să facem loturi de 500 mp aceasta presupunând drum de acces iar deocamdata terenul este extravilan. Mă poate obliga instanța sa fac lotizare in mai mult de două parcele? Nu vreau atribuire si nici nu doresc sa primesc sulta in cazul in care solicita coproprietarul atribuirea.
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
gabrielaturism, utilizator

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune doina.dd doina.dd In anul 2005 am cumparat un teren extravilan de 5000 mp in Timisoara, impreuna cu alti 5 prieteni, fiecare cu o parte anume.Acum vrem sa iesim din indiviziune, ... (vezi toată discuția)