avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuirea la locul de munca. Care este termenul în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuirea la locul de munca. Care este termenul în care o unitate ...

Hartuirea la locul de munca.
Care este termenul în care o unitate trebuie sa declare la ITM o sesizare de hartuire și care este termenul de soluționare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 29 Martie 2023
Termenul de soluţionare a unei sesizări la ITM este de 30 de zile, dar acesta poate fi prelungit cu încă 15 zile, în funcţie de complexitatea lucrării.
Eu am făcut o sesizare la conducerea SC la care lucrez, întrebarea era ce termen are SC sa declare sesizarea la ITM?
A doua întrebare, era ce termen de rezolvare are SC de rezolvare a sesizării?
Nu exista obligatia de a declara sesizarea la ITM .... procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor individuale de muncă, a cererilor sau a reclamațiilor individuale ale salariaților trebuie sa fie mentionata in Regulamentul Intern.
Eu am fost la ITM si am încercat sa fac o sesizare și inspectoarea mi-a spus ca nu este necesar pentru ca angajatorul este obligat sa declare la ITM conflictul de munca.
Informarea privitoare la declanșarea conflictelor colective de muncă și a motivelor declanșării acestora se transmite, în scris, de către părțile prevăzute la art. 125 din legea 367/2022, angajatorului/ organizației patronale sau instituției/autorității publice, după caz, inspectoratelor teritoriale de muncă sau ministerului responsabil cu dialogul social, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare AlexandraaRadu AlexandraaRadu Art. 24 din Regulamentul intern adoptat în SC “Alfa” S.A. prevede: “În cazul în care un salariat este surprins în flagrant la săvârşirea unei ... (vezi toată discuția)
Legalitatea grevei Radamante Radamante Codul de dialog social precizeaza ca: ART. 128-(1) Contractele colective de muncă se pot negocia la nivel de unităţi, grupuri de unităţi şi sectoare de ... (vezi toată discuția)
Declansarea grevei pentru ca nu s-a dat prima de paste anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Va rog sa ma ajutati intr-o problema : la o societate privata angajatii pot face greva din motivul ca nu au primit prima de Paste ? in ce ... (vezi toată discuția)