avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Evitarea dublei impuneri
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Evitarea dublei impuneri

Buna ziua!
Va rog, sa va exprimati parerea, cu referire la: redevente platite de un platitor de venit, rezident in Romania, unui Organism de gestiune sau unei persoane juridice nerezidente, care depun Certificate de rezidenta fiscala valabile la data platii venitului si exista Conventie de evitare a dublei impuneri cu statele respective, care nu prevad retinerea si plata impozitului in tara sursa a venitului. Cine, unde si cum plateste impozitul ?(Normele de aplicare a prevederilor C.Fiscal prevad faptul ca daca exista Certificat de rezidenta fiscala și exista si CEDI, se aplica prevederile Titlului II si IV din Cod fiscal și nu cele ale Titlului VI.)Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
tasz.jurist, utilizator

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)