avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... dupa cati ani devii consilier juridic definitiv?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

dupa cati ani devii consilier juridic definitiv?

buna ziua .as vrea sa-mi spuna cine stie dupa cati ani in calitate de consilier poti sa te inscrii pentru definitivat.va multumesc anticipat pentru raspuns
o zi frumoasa!:)
Cel mai recent răspuns: Alina Cretu , Consilier juridic 00:11, 9 Martie 2010
Dupa o perioada de stagiu de 2 ani.
Consultati Legea nr. 514/2003.
=D> va multumesc anticipat
o zi cat se poate de frumoasa!
Am si eu o intrebare cam.."blonda" cu privire la acest subiect:dupa absolvirea Facultatii de Drept,te poti inscrie pentru a obtine statutul de consilier juridic imediat,sau mai intai trebuie sa te anjazezi pe un asemenea post si apoi sa depui actele cerute?DIn lege si de pe site-ul UCCJR nu am inteles exact.
Mai întâi trebuie să te angajezi pe post de consilier juridic şi ulterior te înscri la colegiu.
In primul rand vezi ca trebiue sa te inscri in Colegiul Consilierilor Juridici din raza de domiciliu. Citeste Legea 514/2003, Codul deontologic. Numai dupa un an si jumatate de stagiu la CCJ poti da definitivatul exceptie, sau dupa doi ani devi definitiv in urma unui examen, dar prealabil trebuie sa depui teme, referate sa ai un indrumator. Conditie de baza cand dai definitivatul este ca trebuie sa fi angajat pe post de consilier juridic.

Alte discuții în legătură

Reangajare in profesia de consilier juridic dry_votka dry_votka Sunt licentiata in drept din anul 1999. Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)