avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... dupa cati ani devii consilier juridic definitiv?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

dupa cati ani devii consilier juridic definitiv?

buna ziua .as vrea sa-mi spuna cine stie dupa cati ani in calitate de consilier poti sa te inscrii pentru definitivat.va multumesc anticipat pentru raspuns
o zi frumoasa!:)
Cel mai recent răspuns: Alina Cretu , Consilier juridic 00:11, 9 Martie 2010
Legea 514 prevede ca definitivatul il poti da dupa o perioada de doi ani de stagiatura in functia de consilier juridic. Pentru stagiatura de 2 ani trebuie sa fii inscris in UCCJ. Pentru inscrierea in UCCJ trebuie sa existe un cim. Acum as dori sa stiu daca se mentine perioada de stagiatura de 2 ani si la sfarsitul acesteia se va sustine definitivatul in conditiile in care cim este cu timp partial, respectiv 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana?
Sau mai pe scurt : in cazul cim cu timp partial se modifica perioada de stagiu de 2 ani pentru ca la finalul acesteia sa se poata sustine examenul de definitivat?

Va multumesc!
Pe langa intrebarea utilizatorului de mai sus, as dori sa stiu cum poti,PRACTIC,sa fi angajat consilier juridic la propria firma,deorece in art 20 lit.E al Statutului profesiei se precizeaza ca functia de consilier juridic este compatibila cu calitatea de asociat, actionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridica prevazute de lege.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare in profesia de consilier juridic dry_votka dry_votka Sunt licentiata in drept din anul 1999. Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)