avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul prenatal

Buna ziua! Sunt insarcinata in luna a 5 a, din nov. 2008 pana in nov 2009 am beneficiat de indemnizatie somaj, iar apoi, negasind de lucru, am incheiat un CIM pe perioada nedeterminata la firma unui prieten, pentru care, platesc lunar contributiile aferente ca sa nu pierd indemnizatia pentru cresterea copilului. Imi puteti spune pana cand trebuie sa platesc contributiile? Stiu ca trebuie sa intru in concediu medical cu 40 de zile inainte de nastere. Acest CM va fi platit de stat, sau in cazul meu, cum trebuie sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 17:06, 25 Ianuarie 2010
Concediul prenatal va fi platit de casa de asigurari de sanatate.
In CM puteti intra cand doriti ptr ca perioada de somaj se considera stagiu de cotizare.

Atentie doar ca din cele 126 zile sa va ramana cel putin 42 zile ptr dupa nastere. Ptr ca asa prevede legea.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
1. Pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani trebuie sa aveti in cele 12 luni premergatoare nasterii venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Cand intrati in CCC vi se suspenda contractul individual de munca (deci nu mai luati salariu si nu mai platiti nimic nici dvs. nici angajatorul).
3. Concediul de maternitate (prenatal si postnatal) este platit integral de Casa de Sanatate.
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Perioada indemnizatiei este considerata vechime in munca?
da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din somaj in concediu prenatal ContSters60854 ContSters60854 As dori sa ma lamureasca cineva daca cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt obligatorii toate. 42 de zile stiu ca sunt obligatorii dupa nastere. ... (vezi toată discuția)
Concediul maternitate + ccc si contractul de munca pe perioada determinata MihaelaFT MihaelaFT Buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, am gasit intr-adevar aici multe raspunsuri utile, dar acum as avea nevoie de unul putin ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)