avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ,am fost oprit de politite mergand de la un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ,am fost oprit de politite mergand de la un magazin ...

Buna ziua ,am fost oprit de politite mergand de la un magazin acaasa apx 450 m pana acasa si mia iesit in fiola0.81 ,am fost dus la sange dar nu stiu rezultatul ce se poate intampla,nu am abateri penale ,nu am mai fost niciodata anchetat.cum aflu rezultatul la sange.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:01, 29 Martie 2023

CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

Nu ar strica sa contactati (macar) un avocat.
Multumesc pentru raspuns ,cu siguranta o sa apelez la avocat...,dar nu ma ti lamurit cu nimic ,,,
Ce (mai) trebuia sa va lamuresc? Nu e suficient faptul ca va trebuie neaparat asistenta unui avocat ? Nu e contraventie sa scapati doar cu o simpla amenda si gata. Avocatul va studia exact toate datele dosarului dvs. si poate ca veti scapa mai ieftin. Nu va poate nimeni garanta, aici, pe forum, o hotarire judecatoreasca. Rezultatul la singe va fi cam dublul celui iesit in aerul expirat, adica macar 1,60 g/l alcool pur in singe si va dura ceva timp pina sa-l aflati. Riscati si anularea permisului de conducere.
Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:
.......................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal;
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Permis conducere retinut ContSters313322 ContSters313322 buna ziua! in data de 27-08-2013 ,fiind baut am acrosat o masina dupa strada si i-am infundat aripa spate .am fost gasit cu alcolemie 1.20 la etilotest dupa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere antonioli_yo antonioli_yo Buna Ziua numele meu este Alexandru am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am permisul de conducere suspendat din 2009, pentru faptele;Conducere cu ... (vezi toată discuția)