avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere retinut

buna ziua! in data de 27-08-2013 ,fiind baut am acrosat o masina dupa strada si i-am infundat aripa spate .am fost gasit cu alcolemie 1.20 la etilotest dupa care mi-au recoltat probe de singe la institut si in final am mers la politie sa dau declaratii. in final mi-au dat o autorizatie sa-ni pot repara masina si mi-au spus sa asept finalizarea dosarului mentionez ca de atunci nu mai stiu nimic in legatura cu asta si nici nu stiu unde sa ma interesez . poate sa ma sfatuiasca cineva .exista legatura intre dosarul meu si noul cod penal . va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:32, 9 Februarie 2014
Mergeti la politie cu dovada daca nu aveti avocat angajat.
va multumesc mult dar am o nedumerire in legatura cu care politie .ruiera sau unde am dat declaratia multa sanatate.
laurul1 a scris:

exista legatura intre dosarul meu si noul cod penal .

Da, exista o legatura. Permisul se va anula in urma hotararii definitive a instantei de judecata.

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4) , art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) , art. 339 alin. (2) si (4) din Codul penal;

Art. 336 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
laurul1 a scris:

va multumesc mult dar am o nedumerire in legatura cu care politie .ruiera sau unde am dat declaratia multa sanatate.

La politia rutiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere antonioli_yo antonioli_yo Buna Ziua numele meu este Alexandru am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am permisul de conducere suspendat din 2009, pentru faptele;Conducere cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am fost oprit de politite mergand de la un magazin ... alyyyy77 alyyyy77 Buna ziua ,am fost oprit de politite mergand de la un magazin acaasa apx 450 m pana acasa si mia iesit in fiola0.81 ,am fost dus la sange dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa ... Cristofer123 Cristofer123 Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa recoltarea probelor , dar nu mi-au suspendat permisul ! (vezi toată discuția)