avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! În luna martie a anului trecut am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! În luna martie a anului trecut am achiziționat ...

Bună ziua!
În luna martie a anului trecut am achiziționat un apartament prin credit ipotecar de la un dezvoltator. Începând cu luna aceasta am achitat cheltuieli de întreținere ale apartamentului, asa cum era și firesc. Dezvoltatorul somează acum asociația de proprietari sa ii achite lui facturile restante la utilități plus cele de regularizare pentru anul trecut( asociația s-a înființat în luna mai 2022 și de atunci au fost achitate facturi la utilități în numele asociatiei). Niciunul dintre proprietari nu dorim sa achitam aceste facturi, din moment ce am achitat legal, prin asociație, toate consumurile. Notarul cu care au fost semnate contractele de vânzare cumpărare pentru apartamente nu poate fi tras la răspundere în vreun fel, fiindcă si-a pus parafa oe niște contracte în care e scris ca au toate facturile achitate la zi în momentul vânzării? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:42, 31 Martie 2023
Dv datorati obligatii de la momentul achzitionarii bunului imobil
Este temeinic si legal sa achitati si facturile aferente perioadei martie 2022 cand ati achzitionat bunul imobil pana in luna mai 2022 cand ati facut platile catre asociatia de proprietari
Acest lucru s-a si întâmplat, am achitat , fiecare proprietar, începând cu luna achiziției apartamentelor. Altele erau nelămuririle noastre. Iar răspunsul dumneavoastră nu ma ajuta deloc. Mulțumesc!
Spunet-ii dezvoltatorul ca e fix invers. El de la momentul constituirii asociatiei de proprietari devine un simplu proprietar indiferent ca are 40 sau 100 apartamnente.
El trebuie sa achite asociatiei de proprietari ca oricare alt proprietar.
Pana la vanzarea lor plateste ca oricare si il si datai in judecata daca nu va achita.
Nu intereseaza pe nimeni ca a chitat el inainte sa vanda la cativa datoriile.
Chiar simplu proprietar nu e, poate avea cel putin 50% dintre voturi, la orice AG,

Articolul 49
(3) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari se au în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar, membru al asociației, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliară;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare și modernizare, votul fiecărui proprietar, membru al asociației, are o pondere egală cu cota-parte indiviză din proprietatea comună;
c) în situația în care un proprietar deține o cotă-parte indiviză de părți comune mai mare de jumătate din totalul cotelor-părți indivize de proprietate comună din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală cu suma ponderii voturilor celorlalți proprietari;
[ link extern ]
w_v_w_v a scris:

El de la momentul constituirii asociatiei de proprietari devine un simplu proprietar indiferent ca are 40 sau 100 apartamnente.

Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
latka, utilizator
dpdv al platilor era vorba

Alte discuții în legătură

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza ... mateiluc mateiluc Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza un alt imobil in acelasi condominiu, pentru a fi valid cu unca un vot in cadrul Adunarilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Întrebare despre votul in asociatia de proprietari IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Am urmatoare întrebare despre votul in asociatia de proprietari. Legea 196/2018 actualizată la 2022, la art 49 spune: Articolul 49 (3) Pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)