avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza ...

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza un alt imobil in acelasi condominiu, pentru a fi valid cu unca un vot in cadrul Adunarilor Generale, este necesar o solicitare de adeziune sau se consideră implicit deja ca fiind membru pentru prima propietate si nu mai este necesara o adeziune pentru noul apartament ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:53, 18 Mai 2022
Legal,pentru fiecare proprietate ,detinatorul acesteia detine dreptul sa incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari
Legea nu prevede daca pentru un proprietar inscris in asociatia de proprietari mai este necesar o alta solicitare scrisa de adeziune pentru o nou apartament achzitionat, atat timp cat legea prevede ca un membru proprietar are dreptul la atatea voturi cate proprietati detine. Cred ca e o omisiune a legii.
Legea nu prevede, daca pentru un proprietar inscris in asociatia de proprietari mai este necesara o alta solicitare scrisa de adeziune pentru o nou apartament achzitionat. Atata timp cat legea prevede ca un membru proprietar are dreptul la atatea voturi cate proprietati detine, fara a specifica ca este necesar cate o adeziune pentru fiecare proprietate in parte. Cred ca e o omisiune a legii.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
mateiluc, utilizator
Dar ce va deranjeaza sa mai semnati un acord de asociere si ce mai este pe-acolo sau vi se pare prea mare deranjul?
Legea aceasta mai are si alte probleme care trebuie rezolvate...
NU ma deranjeaza, eu fiind presedinte, iar membrul in cauza, a depus solicitare scrisa doar pentru unul din apartamente, in mod clar mentionat in solicitare. La momentul depunerii avea in posesie 3 apartamente si la Adunarea Generala vroia 3 voturi. Nu i-am acordat decat un vot intrucat e doar un proprietar, am considerat asa corect la momentul respectiv, fiind o asociatie de proprietari si nu de proprietati (similar actionaritului unui societati). Instanta nu a solicitat dovada de membru in asociatie si a considerat ca a fost prejudiciat membrul de cele 3 voturi pentru cele 3 aparatmente detinute, fara a face doavada scrisa in vreun fel a calitatii. Vreau sa stiu daca are rost sa contest la forul superior decizia sau nu.

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În luna martie a anului trecut am achiziționat ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! În luna martie a anului trecut am achiziționat un apartament prin credit ipotecar de la un dezvoltator. Începând cu luna aceasta am achitat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta a numarului de membri in asociatia de proprietari Mihaflorica Mihaflorica Intr-un condominiu exista persoane care detin in proprietate doua sau mai multe imobile.Este corect ca Asociatia de proprietari sa il inscrie pe lista ... (vezi toată discuția)