Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza un alt imobil in acelasi condominiu, pentru a fi valid cu unca un vot in cadrul Adunarilor Generale, este necesar o solicitare de adeziune sau se consideră implicit deja ca fiind membru pentru prima propietate si nu mai este necesara o adeziune pentru noul apartament ?
Legea nu prevede daca pentru un proprietar inscris in asociatia de proprietari mai este necesar o alta solicitare scrisa de adeziune pentru o nou apartament achzitionat, atat timp cat legea prevede ca un membru proprietar are dreptul la atatea voturi cate proprietati detine. Cred ca e o omisiune a legii.
Legea nu prevede, daca pentru un proprietar inscris in asociatia de proprietari mai este necesara o alta solicitare scrisa de adeziune pentru o nou apartament achzitionat. Atata timp cat legea prevede ca un membru proprietar are dreptul la atatea voturi cate proprietati detine, fara a specifica ca este necesar cate o adeziune pentru fiecare proprietate in parte. Cred ca e o omisiune a legii.
Dar ce va deranjeaza sa mai semnati un acord de asociere si ce mai este pe-acolo sau vi se pare prea mare deranjul?
Legea aceasta mai are si alte probleme care trebuie rezolvate...
NU ma deranjeaza, eu fiind presedinte, iar membrul in cauza, a depus solicitare scrisa doar pentru unul din apartamente, in mod clar mentionat in solicitare. La momentul depunerii avea in posesie 3 apartamente si la Adunarea Generala vroia 3 voturi. Nu i-am acordat decat un vot intrucat e doar un proprietar, am considerat asa corect la momentul respectiv, fiind o asociatie de proprietari si nu de proprietati (similar actionaritului unui societati). Instanta nu a solicitat dovada de membru in asociatie si a considerat ca a fost prejudiciat membrul de cele 3 voturi pentru cele 3 aparatmente detinute, fara a face doavada scrisa in vreun fel a calitatii. Vreau sa stiu daca are rost sa contest la forul superior decizia sau nu.