avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza ...

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari achizitioneaza un alt imobil in acelasi condominiu, pentru a fi valid cu unca un vot in cadrul Adunarilor Generale, este necesar o solicitare de adeziune sau se consideră implicit deja ca fiind membru pentru prima propietate si nu mai este necesara o adeziune pentru noul apartament ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:53, 18 Mai 2022
Probabil ca Instanta a luat in considerare prev. art. 49, al. 3, li a):
fiecare proprietar, membru al asociatiei, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliara
In mod normal, instanta trebuia sa explice de ce asa si nu altfel...
Si eu consider ca daca tot ai 3-4 proprietati, ca sa nu mai dai nastere la discutii, trebuie sa semnezi acordul de asociere pentru fiecare proprietate - dar, vedeti ca si instanta a considerat ca nu este nevoie de asa ceva...
Interesante sunt celelalte prevederi ale art. 49, mai ales lit c):
in situatia in care un proprietar detine o cota-parte indiviza de parti comune mai mare de jumatate din totalul cotelor-parti indivize de proprietate comuna din condominiu, ponderea voturilor de care dispune este limitata, fiind egala cu suma ponderii voturilor celorlalti proprietari;
Aceasta prevedere se gaseste uneori in realitate, cand un dezvoltator imobiliar a instrainat o parte dintre proprietati, dar nu toate, infiinteaza o asociatie de proprietari si el, avand o pondere mai mare de voturi, face ce vrea el (am citit numeroase exemple aici pe forum: angajeaza o firma de paza, construeste / imparte anexe cum doreste, etc).

In final ce sa zic? Ati putea face contestatie la forul superior - ca pana la urma, dvs. incercati sa va faceti datoria, si daca o fi asa cum a decis initial instanta, asta este, nu?
Simplu ar fi fost ca cetateanul sa procedeze ca fiecare proprietar, dar, iaca, se gaseste cate unul care are impresia ca este mai egal decat noi ceilalti si o face doar din aroganta.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În luna martie a anului trecut am achiziționat ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! În luna martie a anului trecut am achiziționat un apartament prin credit ipotecar de la un dezvoltator. Începând cu luna aceasta am achitat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta a numarului de membri in asociatia de proprietari Mihaflorica Mihaflorica Intr-un condominiu exista persoane care detin in proprietate doua sau mai multe imobile.Este corect ca Asociatia de proprietari sa il inscrie pe lista ... (vezi toată discuția)