avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilirea corecta a numarului de membri in Asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilirea corecta a numarului de membri in Asociatia de Proprietari

Intr-un condominiu exista persoane care detin in proprietate doua sau mai multe imobile.Este corect ca Asociatia de proprietari sa il inscrie pe lista membrilor Asociatiei de 3 ori daca are 3 imobile?Persoana este una si aceeasi,are calitatea de membru in Asociatie si dreptul la 3 voturi in Adunarea Generala,dar nu se poate sa-l numere la lista membrilor de 3 ori(pentru a determina daca o adunare este statutara este nevoie sa se calculeze ce inseamna jumatate plus unu din numarul total al membrilor;poate fi o persoana membru de 3 ori?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:20, 6 Decembrie 2014
Legea 230/2007 Articolul 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;


Are 10 proprietati, are dreptul la 10 voturi, cum plateste cheltuielile pentru toate apartamentele, asa are si dreptul la vot pentru fiecare proprietate!
Si vedeti si punctul "b" din Legea 230!!
Are dreptul la 10 voturi daca are 10 proprietati-De acord!Dar apare de 10 ori in lista membrilor in cadrul acordului de asociere?
Uitati ce spune Legea 230:
CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor
Articolul 9
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu .

Sa participe cu drept de vot (pentru o proprietate), trebuie sa fie membru in asociatie, deci sa fie inscris, daca se inscrie doar cu o proprietate, deci devine membru, poate sa fie contestat daca voteaza pentru restul proprietatilor unde nu este membru, este delicata problema, daca dumneavoastra va suparati ca este trecut de mai multe ori, cine vrea sa conteste votul acelui proprietar poate se supara ca este trecut o singura data. Problema este ca treaba sa mearga bine in condominiu, chiar daca sunt sau nu trecuti toti proprietarii cu aderarile la asociatie.
Daca o persoana detine 3 apartamente in 3 asociatii diferite are drept de vot in fiecare asociatie.
Daca are 3 proprietati in aceiasi asociatie, are dreptul la 3 voturi.
Fireste, nu poate fi ales in 3 functii diferite ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Fireste, nu poate fi ales in 3 functii diferite ....

:offtopic:

La noi se poate, sotul presedinte, sotia administrator si soacra cenzor. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cvorumul necesar adoptării hotărârii asociaţiei de proprietari. raportarea la numărul de proprietăţi sau la numărul de membri ai condominiului. petunie petunie Buna ziua La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de ... (vezi toată discuția)
Voturi efective adunare generala dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, In cadrul adunarii generale, cate voturi efective exista? Cate apartamente sunt in imobil? Cati proprietari? Avem de ex 2 coproprietari care detin ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)