avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! Ce șanse ai sa câștigi contestația la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! Ce șanse ai sa câștigi contestația la executare, ...

Bună ziua!
Ce șanse ai sa câștigi contestația la executare, dacă în prima faza a procesului sau anulat actele de executare, cu toate ca ai o hotararere definitiva prin neapelare în favoarea mea ca și creditor? Ce se întâmplă cu dosarul de executare mai departe? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:40, 1 Aprilie 2023
Daca în calitate de creditor nu depuneți apel, și apoi ieșiți din termen, nu se va mai întâmpla nic favorabil dumneavoastră cu dosarul.
Apelul este depus, și dacă tribunalul decide ca actele executorului sa rămân suspendate, ce se întâmplă mai departe cu dosarul de executare, deoarece eu am o hot.definitiva prin neapelare.
Procedura în sine ma interesează,urmează o alta încuviințare într-un nou dosar de executare cu aceiasi hot. sau...?

Dapix a scris:

Daca în calitate de creditor nu depuneți apel, și apoi ieșiți din termen, nu se va mai întâmpla nic favorabil dumneavoastră cu dosarul.

Nu, cu aceeași hotarâre nu mai puteți face nimic, deoarece instanța a anulat ececutarea silită.
Actualul dosar "va fi ars în foc" daca instanța superioară va menține decizia atacată, că decizia definitivă o va da instanța de apel, adică tribunalul.

Încuviințarea de executare silită poate fi anulată de instanță prin acțiunea numită constenstație la executare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea corecta dpdv juridic este de ce a fost anulata executarea? Daca s-au incalcat formele de executare, atunci solutia de la fond va ramane in picioare. Avand un titlu executoriu definitiv nu aveti decat sa il puneti din nou in executare- de data aceasta corect- si sa va recuperati debitul. Binenteles aceasta in situatia in care nu intervine prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
O admitere a contestatiei la executare prin care judecatoria ... Viorel4444 Viorel4444 O admitere a contestatiei la executare prin care Judecatoria hotareste: \"Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anuleză ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila/titlul executoriu mary6 mary6 Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata ... (vezi toată discuția)