Buna ziua, acum 3 saptamani am avut o discutie telefonica cu un vecin care este samsar si are mai multe masini pe care a inceput sa le tot roteasca pe toate locurile de parcare de la coltul unui bloc unde parchez eu si vecinii mei din acel bloc.(locuri fara autorizatie adp) La telefon invidul sa dat foarte prietenos ca el nu mai parcheaza ca este respectuos ca nuj ce mi a tot povestit ca sa certat cu toti vecinii care parcheaza la coltul acelui bloc din acelasi motiv dar el nu are ce sa faca pe motiv ca se dau amenzi pe strada principala si ca si a incercat norocul pe la coltul acelui bloc.
Stiind situati i am spus individului ca l inteleg nu l oblig sa si mute masina stiind ca acela nu este un loc platit la adp dar totusi parchez acolo de aproape 10ani si eu si vecinii mei ne respectam nu ne ocupam locurile unii altora incercam sa traim linistiti in comunitate etc. Ulterior l am rugat pe invid sa si caute alt loc ba chiar el spunand ca no sa mai parcheze acolo.
In zilele urmatoare acesta m a luat sa zicem la misto si, si a parcat pe rand mai multe masini pe acel loc zile la rand...pana intr o zi cand m am simtit efectiv luat de prost dupa ce sa tot dat prieten la telefon si i am dat niste mesaje mai suparate in care i am sugerat sa si mute masina cu un limbaj sa zic mai jovial. Individul sunandu ma dupa insistent si negand prin mesaje ca este masina lui. Eu crezandul am zis ok poate sa nimerit fix acum sa nu fie una din masinile lui ba chiar mi am cerut scuze in repetate randuri pentru acea discutie. Problema in sine este ca acest individ a parcat dupa parca in ambitie tot acolo din nou zile la rand ca dupa 3 saptamani tot el sa ma reclame la politie!! Doar ce am fost sunat de un agent de sectie care ma cheama la declaratii pentru "divergente" cu un vecin... Intrebarea este ce pot sa fac ca sa se termine acest circ. M am obijnuit deja cu ideea ca nu mai am loc de parcare el petrece mai mult timp ca mine pe acel loc. Dar nu inteleg dc ma reclama tot el pe mine. Ca sa nu mai spun ca dupa ce am avut discutia prin mesaje ma tot astepta pe la coltul blocului si prin parcare incercand sa ma intimideze ba chiar a stat si prin fata geamurilor de la apartamentul unde locuiesc. Dar el are masinile aproape zilnic pe acel loc nu l am mai cautat de atunci nici macar nu ne am intalniv vreodata fata in fata chiar daca ma asteapta pe la colturi eu incercand sa evit un conflict cu acesta.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat se poate intampla ceva in afara de a ma plimba pe la sectie aiurea pentru declaratii? tinand cont ca practic nici macar nu exista o fapta. Nu l am amenintat cu nimic ba chiar i am si spus asta si nici macar nu ne am intalnit vreodata.
Atat dv cat si respectivul va aflati in afara legii ,legal nu aveti dreptul sa ocupati domeniul public daca nu detineti document de concesionare loc de paracre sau autorizatie speciala
Puteti fi sanctionat atat dv cat si respectivul care v-a reclamat pentru parcare in loc nepermis