avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, bunica a încheiat un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, bunica a încheiat un contract de întreținere cu ...

Bună ziua, bunica a încheiat un contract de întreținere cu rezervarea dreptului de uzufruct viager cu unchiul meu, adică cu băiatul ei și este specificat în contract ca cel din urmă rămâne cu casa și cu terenurile. Este legal acest lucru, având în vedere ca bunica mai are 4copii și niciunul din cei 4 nu au știut de acest contract? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:39, 3 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal. Bunica cât este în viață face ce vrea cu proprietățile ei, și nu trebuie să anunțe pe nimeni.
Cel care o îngrijeste, prin contract de întreținere autentificat la notar, acela îi va moșteni bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune !!! ion23 ion23 Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva informatii utile. Pe scurt, bunicii mei din partea mamei aveau 2 proprietati (1 apartament si 1 gospodarie ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)