avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit ...

Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit o casă in timpul casatoriei. Toate actele, inclusiv intabularea, figurează pe numele meu. Pot face act de vânzare doar pentru teren? Casa este făcută doar din veniturile mele însă in acte sunt căsătorită
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cris1957 , utilizator 19:02, 5 Aprilie 2023
Nu. Casa si terenul alcatuiesc un singur corp de proprietate cu numar cadastral unic.
Terenul mostenit are numar cadastral vechi, casa fiind construită ulterior.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
cris1957, utilizator
Casa sta pe teren.
Ați reactualizat documentația cadastrala? Ati intabulat casa?
Da, am intabulat casa. Eu mă refer la partea de teren pe care nu se află construcția. Iertare că insist dar mi se pare nedrept faptul că terenul este al meu iar soțul face ce vrea pe el ( mi-a distrus pompa de apă din curte ca să nu ia apă un alt vecin, vrea să taie pomii pe motiv că fructele le fură copiii care sar gardul ...)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vinde o portiune din teren, dar trebuie dezmambrat intai terenul.
Trebuie sa intocmiti documentatie cadastrala de dezmembrare, sa inchietati un act notarial de dezmembrare, dupa care puteti vinde lotul respectiv.
Daca sotul va face probleme, faceti partajul.

Alte discuții în legătură

Iesire din devalmasie jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, Am cumparat o casa intr-un set de case insiruite. Terenul tuturor caselor este in acte in devalmasie, chiar daca fizic fiecare proprietar are ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si ... hanah hanah Buna ziua Daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si intabularea terenului a fost facuta in 2001 acum ar trebui sa fac din nou intabularea ca sa pot ... (vezi toată discuția)