avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan!

Socrul meu a fost surprins la volanul autoturismului avand o alcoolemie in aerul expirat de 0.98 , a fost dus ulterior pentru recoltarea probelor biologice (inca nu a iesit rezultatul) dar s-au efectuat 2 probe.Ce pedeapsa risca avand in vedere ca s-a deschis dosar penal avand o alcoolemie peste 0.8 ?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
cristi0512, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf. art. 336 alin. 1 c.p. fapta se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda penala.
Daca o sa fie trimis in judecata si gasit vinovat, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ... 88Cosmin88 88Cosmin88 Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .in data de 30 sept am fost implicat într-un accident ... Danielo massaro Danielo massaro Buna ziua .In data de 30 sept am fost implicat într-un accident rutier fara victime doar că am avut o alcoolemie de 1.1 la mie in aerul respirat.problema ... (vezi toată discuția)