avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Va supun atentiei o speta in legatura cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Va supun atentiei o speta in legatura cu un raport ...

Buna seara,

Va supun atentiei o speta in legatura cu un raport de munca reglementat prin lege speciala, mai exact prin Legea 319/2003 privind statutul personalului de cercetare. Institutia este publica, dar finantata integral din venituri proprii, personal contractual. Speta vizeaza continuarea activitatii in functia de cercetator gradul 3 a unui salariat ce urmeaza a indeplini varsta limita de pensionare, dar care nu doreste sa se pensioneze, avand in vedere faptul ca acesta face parte dintr-un proiect ce are ca durata 3 ani. Prin urmare, salariatul a solicitat printr-o cerere mentinerea in activitatea in aceeasi functie pe 3 ani, cu posibilitatea de prelungire anuala, dupa varsta limita de pensionare. Intrebarea este: Codul aplicabil este Codul muncii conform art. 56 alin. 1 lit.c si alin. 4 pentru continuarea activitatii salariatului sau se aplica legea speciala 319/2003 art. 35 alin. 1 si 2 ? In cazul de fata trebuie avute in vedere si dispozitiile generale ale Codului muncii, art. 1 alin. 2.
Va rog sa imi spuneti care este procedura legala.

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 4 Aprilie 2023
Se aplica art.56 alin.4 C.mun.
Multumesc pentru raspuns. In legatura cu acesta, contractul individual de munca ramane in vigoare, nu isi inceteaza efectele, avand in vedere exceptia de la art. 56 alin. 4? se opereaza in revisal vreo modificare? este nevoie de o decizie interna in care sa fie specificata mentinerea in activitate pe aceeasi functie, in baza cererii salariatului?
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
marcu.alina, utilizator
Nu se opereaza in REVISAL ... doar se va emite decizia de continuare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare a cercetatorilor stiintifici acameliac acameliac Ținând seama de: -art. 53 (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, \"Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru cercetatori stiintifici acameliac acameliac Ținând seama de: -art. 53 (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, \"Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea salariatelor de a-si continua activitatea dupa indeplinirea cumulativă a condițiilor de pensionare Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Buna ziua. OUG 96/2018 a modificat art. 56 al. (1) lit.c din Codul Muncii, cu privire la optiunea salariatelor de a-si continua activitatea si după ... (vezi toată discuția)