avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru inselaciune, frauda si uz de fals?

Buna ziua

Timp de cateva luni am avut un consilier psiholog la care mergeam de doua ori pe saptamana, la locuinta lui proprietate personala, pretul unei sedinte era 100 ron (desigur nu dadea niciodata chitanta).

Am avut o situatie familiala foarte grea, a murit cineva foarte drag si Intrebarile lui desigur erau foarte personale despre viata mea, despre intimitatea mea, de cateva ori mi-a facut avansuri sexuale de genul "e ok daca simti nevoia sa stai goala te rog" si ma santaja de multe ori sa am incredere in el, sa ii spun totul
ca asa se desfasoara o relatie terapeutica, daca vreau sa fiu vindecata...

La un moment dat am cerut sa vad diplomele sau actele sau licenta de a practica
psihologia si psihoterapia si nu avea nimic de genul acesta, si mi-a spus ca nu e treaba mea, si apoi m-a umilit si am renuntat la el.

Metodele lui insa de a face psihoterapie sunt revoltatoare.

In plus incaseaza zilnic in jur de 1 100 ron onorarii... are pacienti nonstop zilnic
de la ora 10 dimineata pana la ora 21 seara, desi nu are nici o firma,
totul se intampla la el in apartamentul lui de bloc

Nu elibereaza la nimeni chitanta, si am inteles ca lucreaza astfel deja
de 6 ani, si-a cumparat 2 apartamente din banii din sedintele de psihoterapie.

Acum lucrez in Spania, insa acest individ fara licenta sau vreun drept de a profesa
psihoterapia, continua sa faca victime in Bucuresti.

Cum as putea depune plangere (online?) si sa fie investigat si cercetat penal?

La ce articole din codul penal se poate incadra ceea ce face el?


Va multumesc mult.
Buna ziua...fapta s-ar incadra la inselaciune. puteti face un denunt, insa ar trebui sa fiti sigura despre ceea ce sustineti. Din faptul ca nu v-a prezentat diploma, nu reiese neaparat ca ca nu ar fi licentiat in psihoterapie...
Odata denuntata fapta, organele de cercetare penala ar trebui sa demareze o ancheta.Denunt la politia din sectorul unde stiti ca isi are individul domiciliul sau la parchetul de pe langa judecatoria din raza domiciliului sau.
Plangere puteti face numai personal sau printrun reprezentant legal.Trimiteti plangerea semnata in Romania la reprezentantul dvs. sau avocatului si acesta o depune la organul de cercetare penala abilitat si va va reprezenta in fata acestor organe.Ori va redacteaza un specialist(avocat) aceasta plangere pe care dvs trebuie sa o semnati personal , va trimite dvs si dvs. sa o retrimiteti in tara .Sunt sanse reale pentru ca acea persoana sa fie condamnata pentru inselaciune cel putin din ce spuneti dvs.
faptul ca incaseaza zilnic peste 10 milioane lei cash, fara a alibera vreo factura vreodata si fara sa aiba firma inregistrata - e legal si ok cu politia romana? adica nu o sa pateasca nimic din cauza asta? vreau sa inteleg toate posibilitatile legale de a-l acuza.

Cum sa fac denunt la sectorul 2 din Bucuresti daca eu sunt in Spania si luna ianuarie si luna februarie?

Cum ma asigur ca acest caz va fi preluat de un politist serios care sa faca o cercetare si urmarire penala de calitate asupra acestui fals psihoterapeut?

Orice raspuns mai detaliat imi este de mare ajutor. Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, si credeti ca ma vor suna pe numarul meu de Spania cei de la Politie pentru a confirma ceea ce am scris in plangerea online?

Insa nu am gasit pe siteul www.politiaromana.ro niciun link unde sa pot face plangere sau denunt online :(

Alte discuții în legătură

Avocat mincinos ContSters88252 ContSters88252 buna ziua impotriva mea s-a formulat o plangere penala.Cel care a formulat-o a cerut ca un prieten de-al sau, avocat sa fie audiat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)