avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat mincinos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat mincinos

buna ziua
impotriva mea s-a formulat o plangere penala.Cel care a formulat-o a cerut ca un prieten de-al sau, avocat sa fie audiat in cadrul cercetarii judiciare.Acest avocat a dat o declaratie mincinoasa referitoare la o stare de lucruri.Daca dovedesc cu documente ca avocatul a mintit intentionat ce se poate face?Exista vreo comisie de disciplina in cadrul baroului unde l-as putea reclama?
Ma indoiesc ca avocatul e atat de prost,incat sa minta si sa fie prins.
Daca detineti probe clare ca acesta a mintit,demonstrati lucrul acesta la politie,si i se va face dosar penal pentru fals in declaratii.
Daca detineti probe temeinice si indubitabile care va sustin punctul de vedere,
adresati memoriu la decanul baroului din care face parte autorul declaratiilor
Daca avocatul a dat o declaratie mincinoasa va raspunde penal.
Nu are nicio treaba baroul cu cercetarea penala a avocatului.
Aveti dreptul de a va apara insa daca faceti o plangere penala si se va dovedi ca este vorba de un denunt calomnios veti avea probleme...penale dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)