avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj dupa mult concediu fara plata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj dupa mult concediu fara plata?

buna seara..as dori sa va intreb daca voi putea beneficia de indemnizatia de somaj .lucrez din 2007 luna oct la aceeasi firma la care sunt si acum dar tot de atunci am avut in fiecare luna cate 15 zile de concediu fara plata...acum se aude pe la servici ca se restructureaza din posturi. ne vor putea da in somaj aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 25 Ianuarie 2010
Buna seara,
in fiecare luna, in ultimii doi ani si ceva, cate 15 zile fara plata? Atunci, inseamna ca a-ti lucrat 5-6 zile in fiecare luna??
pai....cam asa ceva,mai exact este vb de o prietena,desi au fost zi de zi la servici toate fetele au fost inregistrate asa da,cu cate 14-15 zile de concediu fara plata in fiecare luna in ultimii 2 ani...probabil pt sustragerea unor contributii din partea firmei,ele au aflat de curand cum stau treburile si din cauza ca au spus ca nu accepta asa ceva li s-a spus ca se vor face restructurari...
din pacate, cum nu se stie sigur ce exista pe acele state de plata, cel mai sigur ar fi ca prietena d.voastra sa mearga pana la somaj si sa un stagiu de cotizare, sau sa intrebe acolo daca ar putea intra in somaj.
In orice caz, faptul ca ea lucrat zilnic dar pe acte, nu era..of..nu mai am cuvinte.
Cererile de concediu fara plata le-a semnat ea? Oricum, nu este in regula..adica sunt mult prea multe zile in care ea a lucrat, dar de fapt nu a lucrat. ..pe ce baza si-a ridicat salariul? ( bani la negru, cel mai probabil)Sincer, un astfel de angajator, merita reclamat la ITM#-o
bani au luat in fiecare luna normal...adica cat li s-a promis dar de reclamat la itm nu poate fi vb..e prea mare mafia aici la noi in oras si din alte experiente proprii va spun eu ca degeaba ar face-o,s-ar alege firma cu vre-o amenda ..si atat....
cere de concediu fara plata nu li s-a dat la semnat pana acum....abia acum si invocand motivul caci firma trece prin momente grele...si statele de plata au fost cusute cu ata alba....pe 2 firme au fost statele..pe una luau 4 mil si pe una 5mil..asa ceva...dar am sa o indrum spre a cere un stagiu de cotizare..numai sa se fi depus aici declaratiile caci este doar punct de lucru la noi,sediul firmei este in alta parte..of! va multumim .
1. Daca situatia a durat doi ani inseamna ca si salariatii au fost de acord cu asa ceva.
2. O fi si Mafia locala de vina dar de data asta salariatii au acceptat si acum isi cer drepturile, dupa doi ani (!?).
3. Pentru a avea o sansa de a rezolva problema, salariatii trebuie sa dea in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde fiecare are domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platesc taxe. Le trebuie si un avocat bun iar onorariul acestuia il vor cere de la angajator in cadrul cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cas,cass etc. ANA CONSTANTINESCU ANA CONSTANTINESCU Buna ziua ! Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada nederminata,iar angajatorul nu a achitat contirbutiile catre bugetul asigurarilor ce 4 ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor cass Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, problema sta in felul urmator:sunt gravida in 6 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie voi intra in prenatal.Ce ma nelamureste pe mine e ca am primit ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Do90ma60 Do90ma60 figurez pe luna Decemvrie 2012 cu 19 zile de concediu fara plata si stagiul de contributie pe luna decembrie nu exista. Intrebare zilele nelucratoare date ... (vezi toată discuția)