avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

figurez pe luna Decemvrie 2012 cu 19 zile de concediu fara plata si stagiul de contributie pe luna decembrie nu exista.

Intrebare zilele nelucratoare date de stat 25 si 26 cum se socotesc in aceea perioada ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 30 Ianuarie 2014
Zilele de 25 si 26 decembrie sunt zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Luna decembrie a avut 20 de zile lucratoare pentru sectorul privat .
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
luna Decembreia 2012 are 31 de zile din care dupa calculele mele reiese asa : datele de 1. 2 ,8,9 ,15,16,22,23,29 si 30 sunt zile de sambata si duminica adica in total 10 iar restul sunt zilele de luni pana vineri in numar de 21.
din aceste 21 de zile lucratoare 2 sunt de sarbatoare legala raman 19 zile.

daca eu sunt in concediu fara plata 19 zile inseamna ca ni se intrerupe contractul de munca 19 zile si nu beneficiec de nimic (somaj,retributie salariala ,vechime ,etc) daca eu as fi cerut 19 zile in alta luna nu se luau la rand zilele?
de ce daca eu am 19 zile fara plata in luna decembrie mi se adauga si cele de sarbatoare legala
intrebare in zilele declarate sarbatori legale nu beneficiezi de nimic?
CFP nu constituie :
- vechime in munca
- stagiu de cotizare la somaj
- stagiu de cotizare la pemsie
- stagiu de cotizare la sanatate.

Zile de sarbatoare legala nu intra in calcul , intrucat nu sunt zile platite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment insertie copil Do90ma60 Do90ma60 copil nascut in 16 septembrie 2013 mama nu a fost incadrata in munca inaintea nasterii circa 2 ani tatal angajat ,si cere acest ajutor de insertie depune ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, am lucrat ca voluntara la o fundatie pe periada 1 Septembrie -31 decembrie 2010 angajata fiind din ianuarie 2011-septembrie 2011 cănd am rămas ... (vezi toată discuția)
Cotizatia la ajutorul de somaj se calculeaza adunand zilele lucratoare sau lunile? florinq florinq Buna ziua, lucrez din mai 2011 la o firma, dupa calculele mele pot lua somaj.(mai 2011 -noiembrie 2011 am lucrat, din noiembrie am intrat in concediu fara ... (vezi toată discuția)