avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,
am lucrat ca voluntara la o fundatie pe periada 1 Septembrie -31 decembrie 2010 angajata fiind din ianuarie 2011-septembrie 2011 cănd am rămas în prenatal şi postnatal pănă în ianuarie 11-2012, după care nebeneficiind de concediu maternal am intrat în 3 luni de CFP pâna pe 11 aprilie 2012.
înainte de asta am mai lucrat cu carte de munca la alta fima pe perioada 21 septembrie-30 decembrie 2009.
Intrebarea mea este daca pot sau nu sa beneficiez de somaj?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:26, 9 Aprilie 2012
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca:
- v-a incetat contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj ati avut cel putin 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Perioadele de concediu medical (inclusiv cel de maternitate) si perioadele de concediu fara plata nu reprezinta stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am vazut ca pe acest forum se primesc raspunsuri pe ... Adriana.S.M. Adriana.S.M. Buna ziua! Am vazut ca pe acest forum se primesc raspunsuri pe intelesul tuturor si indraznesc sa întreb si eu ceva: Sunt angajata de la 1 iunie si la ... (vezi toată discuția)