avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am vazut ca pe acest forum se primesc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am vazut ca pe acest forum se primesc raspunsuri pe ...

Buna ziua! Am vazut ca pe acest forum se primesc raspunsuri pe intelesul tuturor si indraznesc sa întreb si eu ceva:

Sunt angajata de la 1 iunie si la sfarsitul acestei luni (noiembrie) voi avea 6 luni de cotizare.

Sunt insarcinata in 7 luni si de la 1 decembrie as dori sa intru in concediu de maternitate (prenatal). Ar trebui sa nasc in 8 ianuarie si as dori sa beneficiez si de postnatal.

Problema este ca firma la care lucrez se va inchide in luna ianuarie sau isi va suspenda activitatea (in momentul de fata eu fiind singurul angajat).

Daca firma se va inchide sau isi va suspenda activitatea cine imi va mai depune actele pentru concediu maternal de care am dreptul sa beneficiez pana la inceputul lui aprilie (total 126 zile)?

Si cum vor fi decontati banii de la Casa de Sanatate daca firma va fi inchisa sau suspendata incepand din luna ianuarie?

Ce sa fac ca sa nu pierd prenatalul si postnatalul?

Nu cred ca pot intra in somaj pentru ca la 1 decembrie as avea doar 6 luni lucrate anul acesta si in anul 2020 am fost in primele 8 luni in concediu ce crestere al copilului, dar nu cred ca se ia in considerare ca stagiu de cotizare la somaj.

Va multumesc anticipat daca reușiți sa cititi si sa imi dati o solutie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Unde imi depun actele si ce fel de acte pentru concediu maternitate daca contractul mi se incheie StefaniaCo StefaniaCo Buna ziua. Pe data de 10 ianuarie 2017 contractul meu care este pe perioada determinata expira. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii februarie, asa ca ... (vezi toată discuția)
Pot lua pre/postnatal si ccc? AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Am fost in CCC pana la 2 ani pana in iunie 2020 (copilul a implinit 2 ani in iulie 2020). Am aflat ca sunt din nou insarcinata si din iunie 2020 ... (vezi toată discuția)