Buna ziua! Am fost in CCC pana la 2 ani pana in iunie 2020 (copilul a implinit 2 ani in iulie 2020). Am aflat ca sunt din nou insarcinata si din iunie 2020 sunt in concediu fara plata. M am asigurat la CAS ca si gravida fara venituri. Mai pot beneficia de Ccc si pre/postnatal. CCC am inteles ca s ar putea, dar de pre/postnatal toata lumea mi a spus ca nu pot beneficia deoarece nu cotizez in lunile astea cat voi sta in concediu fara plata. Ar trebui sa nasc in ianuarie 2021. Multumesc!
De pre/postanatal nu puteti beneficia decat daca aveti un stagiu minim de cotizare de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical .
Va multumesc! Ccc pentru primul copil se considera stagiu de cotizare pentru prenatal? Daca da, as avea 6 luni cotizate (din decembrie-mai 2020 cat am fost in CCC) in ultimele 12 luni, dar nu ultimele 6 luni inainte de prenatal (iunie-noiembrie 2020 cat sunt in fara plata)
In noiembrie 2020 voi avea 7 luni de sarcina si as putea intra in prenatal daca legea mi ar permite.
Dar CCC pt bebe 2 voi primi sigur?
Multumesc inca o data