avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... supliment insertie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

supliment insertie copil

copil nascut in 16 septembrie 2013
mama nu a fost incadrata in munca inaintea nasterii circa 2 ani
tatal angajat ,si cere acest ajutor de insertie depune actele iar dosarul este respins pentru ca nu exista stagiu de cotizare in luna Decembrie anul 2012.
se mai poate face ceva ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:22, 30 Ianuarie 2014
1. Nu e vorba de stagiu de cotizare ci de faptul ca in luna decembrie nu a avut venituri din salariu.

2 Ce statut avea in luna decembrie 2012?
pe parcursul anului 2012 si pana in prezent angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
dar au fost perioade in carenu sa lucrat si patronul a cerut sa se faca concediu fara plata care nu a fost mai mare de 3 zile
1. Deoarece copilul este nascut septembrie 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.

2. Daca nu a fost toata luna decembrie in concediu fara plata atunci va beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

3. - De ce i s-a spus ca in decembrie nu a avut venituri?
- Verificati la angajator ce s-a intamplat in luna decembrie (poate a fost toata luna in concediu fara plata).
instiiintarea ca dosarul nu a fost acceptat trebuia sa soseasca acasa dar nu a venit ,sa sunat la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala ,au spus ca dosarul nu e acceptat ca nu are stagiu de cotizare in decembrie 2012 si la intrebarea de ce i sa sugerat sa mearga la dansii la agentie sa vada.

daca figreaza toata luna Decembreie 2012 in concediu fara plata nu mai exista nici o posibilitate ca acest bebelus sa beneficieze de vreo indemnizatie ?
in decembrie 2012 figureaza cu 19 zile de concediu fara plata si stagiul de cotizatie nu exista .cum sunt socotite zilele de 25 si 26 decembrie?

Alte discuții în legătură

Suspendarea indemnizatiei de crestere a copilului denyy10 denyy10 Buna ziua! Azi 23.09 am primit decizia de suspendare a ICC,incepand cu data de 11.09,in 2 ani de zile de ce nu mi sa spus ca mi se va suspenda concediul,firma ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil awy1978 awy1978 buna ziua. sotia mea a nascut in momentul in care eu aveam lucrate 10 luni si doua saptamani( in acest moment am implinit cele 12 luni lucrate). exista ... (vezi toată discuția)