Buna ziua!
Azi 23.09 am primit decizia de suspendare a ICC,incepand cu data de 11.09,in 2 ani de zile de ce nu mi sa spus ca mi se va suspenda concediul,firma unde lucram este in insolventa asa ca voi ramane fara serviciu...ce masuri pot lua?
Fetita este nascuta pe 10.10 2013,dosarul l-am depus in decembrie si banii i-am primit incepand cu luna Martie.
Eu in Octombrie ce banii voi primi?
De ce sunt anuntata la 2 saptamani dupa incetarea concediului?Aceasta nu trebuia anuntata cu ceva timp inainte de suspendare?
1. Prin luna februarie a acestui an ati postat o problema asemanatoare a cumnatei dvs. si vi s-a raspuns.
2. In cazul dvs. s-a suspenat plata indemnizatiei pentru CCC deoarece tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta, caz in care ultima luna de CCC ii este rezervata lui.
3. In octombrie veti mai primi indemnizatie pentru perioada 1-10 septembrie.
4. - AJPIS nu avaea obligatia legala sa va anunte mai din timp ca se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
- Dvs. trebuia sa stiti prevederile legale si sa reluati activitatea cu data de 11 septembrie.
5. - Mergeti la angajator, faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 11.09.2015.
- Pentru perioada 11 septembrie si pana acum faceti o cerere de concediu fara plata.
6. Chiar daca este in insolventa firma are activitate pana se hotaraste soarta ei.
Postul meu se desfinteaza...nu ne permitem financiar sa intre sotul in ccc.Cand se depun actele pt.CCC de ce nu sunt anuntati parinti ca ultima luna va intra in concediu celalalt parinte?
Eu am beneficat de somaj dupa primul copil dupa care m-am angajat in Octombrie 2012 si am ramas insarcinata cu al 2-lea,in 10 Octombrie 2013 am nascut.Pot beneficia de somaj in acest caz?
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca in perioada de cand va inregistrati la Agentia de Somaj si, mergand in urma, pana la data cand ati terminat primul somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. In cele 12 luni nu intra perioadele in care ati fost in concedii medicale, concediu de maternitate sau concediu crestere copil (CCC).