avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am fost angajata pe o perioada de 2 ani, pana la 1 octombrie 2012, de cand urmez cursurile unei facultati de stat, la zi.
Sunt insarcinata in luna a 6-a si studenta.... la a doua facultate, dar nu mai lucrez de la 1 octombrie.

In acest caz am sanse sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicogala , utilizator 12:31, 21 Mai 2013
pentru ca sunteti studenta aveti dreptul la indemnizatie de crestere copil.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricoole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.

3. Deoarece in aceste 12 luni dvs. urmati cursurile de zi ale facultatii veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)