avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua...Am o pedeapsa cu suspendare și și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua...Am o pedeapsa cu suspendare și și supraveghere ...

Bună ziua...Am o pedeapsa cu suspendare și și supraveghere de 4 și interzicerea conducerii de autovehicule pe 5 ani de zile.Intrebarea mea pot sa îmi redobandesc permisul după 1an de zile de la data rămânerii definitive a deciziei curții de apel?și care sunt pașii de urmat? (Nu am nevoie de cazier,unde o sa fie o problema?)
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:28, 5 Aprilie 2023
:))indiferent de situație chiar vreau sa iti mulțumesc pentru cel mai complet și bun răspuns,sincer ma bazam pe legea aceea dar de la tine am primit cel mai concret și real răspuns chiar daca mie imi prinde rau...crede.ma am vorbit cu niște avocați,,praf" rau de tot.Chiar iti mulțumesc și o sa mai revin prin mai,o sa mai caut și eu pe acel portal (nu prea îmi iese momentan) dar speram ca tot răul spre bine!

latka a scris:

Poate va "tine de cald" faptul ca s-ar putea ca iubitii nostri conducatori e posibil sa modifice legislatia in mai. Desi, daca ar fi sa ne luam dupa ce au facut anul trecut, le-a luat vreo 9 luni sa faca niste modificari de acelasi gen, desi aveau tot 90 de zile. Macar stiti ca cineva se gindeste la dvs. :)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum am remarcat ca au mutat art. 116 la art 24 din OUG 195/2002 :
(6) Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;
b) a trecut un an de la data grațierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a fost executată integral ori executarea acesteia a încetat în alt mod prevăzut de lege;
e) a intervenit reabilitarea.
(la 02-03-2023, Alineatul (6) din Articolul 24 , Sectiunea a 2-a , Capitolul III a fost modificat de Punctul 6, Articolul I din ORDONANȚA nr. 11 din 31 ianuarie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 31 ianuarie 2023 )
(6^1) Pentru prezentarea la examen în vederea obținerii unui nou permis de conducere, pentru categoriile avute anterior, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat, aflată în una dintre situațiile prevăzute la alin. (6), trebuie să facă dovada că este aptă din punct de vedere medical.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului auto bobi100 bobi100 Buna ziua, In urma unui accident auto am primit o amenda penala pentru vatamare corporala din culpa pe care am si achitat-o in data de 01.06.2011. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Buna seara. cînd începe perioada de 6 luni dupa care pot da ... Costi 266 Costi 266 Buna seara. Cînd începe perioada de 6 luni dupa care pot da examen pt. redobîndire permis anulat,din momentul platii amenzi penale sau de la data ... (vezi toată discuția)
Cind pot da examen pentru permis auto? constantin74 constantin74 Buna ziua, Am fost condamnat la un 1 de zile inchisoare cu suspendare pentru un accident rutier incadrat la vatamare corporala din culpa. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)