avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cind pot da examen pentru permis auto?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cind pot da examen pentru permis auto?

Buna ziua,
Am fost condamnat la un 1 de zile inchisoare cu suspendare pentru un accident rutier incadrat la vatamare corporala din culpa.
As dori sa stiu dupa cit timp pot redobindi permisul auto
Multumec
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:04, 9 Februarie 2011
ART. 116 OUG 195/2002 Codul rutier
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
...
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot obtine un nou permis de conducere? tobu tobu in data de 17-10-2005 mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am accidentat o persoana care a avut nevoie de ingrijiri medicale .si mi-a fost data o ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp poate face scoala de soferi si sa dea examen auto? glo glo condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt alcoolemie la volan.termen incercare 2 ani si sase luni.intrebarea este cind poate sa faca scoala ... (vezi toată discuția)
Permis auto dannyss dannyss am primit 8 luni de inchisoare cu suspendare pt alcool la volan dupa cat tim pot da de permis dupa 2 ani ce expira cazierul sau dupa ce imi expira cele 8 luni ... (vezi toată discuția)