avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Opozabilitate marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Opozabilitate marca

Buna ziua,
Am o intrebare referitor la inregistrarea unei marci comerciale, daca se poate, va rog.
Doresc infiintarea unei societati comerciale cu obiect de activitate agentie de publicitate (cod caen 7311 – Activitati ale agentiilor de publicitate – correspondent gasesc Nisa cod 35) si doresc inregistrarea marcii si a desenului (logo) pe teritoriul Romaniei.
In urma verificarilor pe TMview si pe EUIPO, am descoperit o marca identica (cu alt desen), inregistrata pe mai multe coduri Nisa, printre care si acest cod 35 corespunzator agentiilor de publicitate, dupa cum urmeaza:
- Cod 42 – inregistrat pentru EUIPO, UK, US
- Cod 35, 37, 42 – inregistrat pentru Benelux
- Cod 9, 38, 41, 42 – inregistrat pentru Italia
Exista risc de opozabilitate in acest caz, daca eu inregistrez pentru Romania acest brand, pentru codurile 35 si 42 Nisa?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Ale P , utilizator 11:05, 6 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista, desigur. In plus, nu stiti daca nu cumva Beneluxul are vreo filiala pe aici.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)