avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea ...

Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea de bijuterii din argint, online, DOAR prin intermediul paginii de social media INSTAGRAM, nu magazin online, ci doar pagina prin intermediul careia se vor putea face comenzi. Doresc sa achizitionez un stoc de marfa, (bijuterii din argint barbatesti dar si femeiesti), si sa le comercializez prin intermediul unei pagini de instagram. Ce ar trebui sa urmaresc mai intai din punct de vedere legal ? Este ok deschiderea unui PFA cu codul CAEN 4791, si sa platesc impozitul de 10% pe profit ? Astept cat mai multe raspunsuri, multumesc!
Cel mai recent răspuns: thatlonelybull , utilizator 18:50, 6 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Inainte de toate, daca doriti sa fiti in legalitate, ar trebui sa va concentrati pe obtinerea autorizatiei pentru efectuare de operatiuni cu metale pretioase, aliaje ale acestora si piete pretioase eliberata de ANPC. Aceasta autorizatie se vizeaza anula si fara ea nu puteti comercializa legal bijuterii pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, bijuteriile trebuie sa fie analizate si marcate de catre expertii din cadrul Directiei de Metale Pretioase al ANPC Directiei de Metale Pretioase al ANPC. In felul acesta, consumatorul va avea certitudinea ca ceea ce ii vindeti dvs. este chiar argint.

Legat de codul CAEN 4791 (Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet), acesta este potrivit pentru forma in care doriti sa comercializati aceste produse.

Puteti deschide un PFA cu aceasta activitate numai in cazul in care detineti o diploma sau aveti pregatire in domeniul pietrelor pretioase, In cazul in care nu aveti, recomand infiintarea unui SRL.

Sfatul meu este sa apelati la un avocat care sa va asiste in aceste demersuri si pentru a va sustine mai apoi cu respectarea celorlaltor prevederi legale in bunul mers al companiei.

Mult spor si succes in noua afacere!

Av. Samuel Micula


Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa deschid un srl - o afacere cu bijuterii GabriellaaB GabriellaaB Buna ziua! Doresc sa deschid un SRL - o afacere cu bijuterii handmade din argint si pietre semipretioase cu vanzare pe retelele de socializare (Instagram) si ... (vezi toată discuția)
Magazin online bijuterii markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Pentru deschiderea unui magazin virtual (website) cu vanzare de bijuterii din aur cu pietre pretioase, care sunt criteriile din punct de vedere ... (vezi toată discuția)