avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nepotul meu de 4 ani și jumătate, luând-o ca o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nepotul meu de 4 ani și jumătate, luând-o ca o joacă de copil, ...

Nepotul meu de 4 ani și jumătate, luând-o ca o joacă de copil, a spart telefonul unui adolescent. Părinții acestuia vor să-i cumpărăm alt telefon. E vinovat copilul de 4-5 ani sau adolescentul care nu a avut grijă de lucrul său? Legal, trebuie să suport prejudiciul acelui telefon?
Cel mai recent răspuns: gherasim_mimi , utilizator 12:14, 6 Aprilie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parintii raspund pt faptele copilului. Daca nu va intelegeti, va dau in judecata si se va stabili daca veti suporta sau nu, paguba. Sigur, conteaza conjunctura
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Logic, telefonul spart era la momentul spargerii folosit. Deci puteti cumpara de pe O*x unul similar utilizat, nu nou.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
ibn, utilizator
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dați niciun detaliu privind modul în care s-a petrecut incidentul. Nu înțeleg ce înseamnă "joacă de copil", să folosești telefonul, și să-l scapi din mână, sau să spargi nuci cu el? Copilul a primit telefonul de la proprietar, cu îngăduința acestuia, sau l-a luat "în joacă de copil"? Până unde merge, în accepția copilului dvs. "joaca de copil", fiindcă aici esențială este educația pe care i-ați dat-o? Faptul că puneți o astfel de întrebare, că vă puneți problema de cine este vinovat că fiul dvs. a distrus un telefon, mă face să cam înțeleg ce educație a primit, genul acela modern, de a le permite orice, "să nu le știrbim personalitatea".
Cum vi s-a explicat, dacă nu veți accepta să despăgubiți proprietarul telefonului, în justiție veți suporta costuri mult mai mari.

gherasim_mimi a scris:

Nepotul meu de 4 ani și jumătate, luând-o ca o joacă de copil, a spart telefonul unui adolescent. Părinții acestuia vor să-i cumpărăm alt telefon. E vinovat copilul de 4-5 ani sau adolescentul care nu a avut grijă de lucrul său? Legal, trebuie să suport prejudiciul acelui telefon?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunderea civilă pentru faptele minorului de 4 ani și 6 luni revine ocrotitorilor legali. Aceștia sunt părinții și doar în lipsa sau ca urmare a decăderii lor bunicii ori alți membri ai familiei extinse.
Mulțumesc! Nu e un copil răsfățat .A fost un accident, dar am rezolvat problema prin reparația telefonului. Mi-am asumat răspunderea legală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simplu ralu_2008 ralu_2008 ce se intampla daca parintele caruia i-au fost indrituite relatii personale cu copilul nu si-l exercita? (vezi toată discuția)
Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi exmatriculeze copilul pentru că e mai obraznic. au dreptul să facă asta? ionuthau ionuthau buna dimineata intampin o problema la gradinita azi sotia mea a dus copilul de dimineata la gradinita si a fost abordata de educatoare ca trebuie sa semneze un ... (vezi toată discuția)