avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... simplu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

simplu

ce se intampla daca parintele caruia i-au fost indrituite relatii personale cu copilul nu si-l exercita?
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 10:17, 29 Decembrie 2010
Acesta nu este o oobligatie, astfel incat drepturile avem optiunea de a le exercita sau nu.Important este sa-si execute obligatiile ce-i revin.Sigur, este pacat sa nu uzeze de acest drept, insa nu poate fi tras la raspundere .
Reprezinta o obligatie si ca atare in momentul in care nu le exercita poate fi decazut, implicit tras la raspundere. Exemplu pentru a preveni ulterioare comentarii: lipsa educatiei(sigur, depinde si varsta minorului) si multe altele de care un parinte se face responsabil.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator
nimeni nu poate fi tras la rawpundere pt. ca refuza sa uzeze de un drept al sau.
Programul de vizita al minorului este un drept si nu o obligatie.
Nimeni nu poate fi obligat sa isi exercite un drept si nici tras la raspundere pentru neexercitarea acestuia. Ramane la latidutinea persoanei in cauza.
Dreptul de a avea legaturi personale cu minorul este doar un drept.Nu poate fi nimeni tras la raspundere pentru neexercitarea lui.Daca ar fi asa, atat de multi parinti care nu-si vad copiii , ar trebui sanctionati? poate, insa atunci cand acest drept va deveni obligatie.Obligatia este doar de natura morala.Atat.
@bighiu, poate si argumentati de ce aceasta este o obligatie si poate ne spuneti si sanctiunea aplicabila parintelui care nu-si exercita dreptul.

Alte discuții în legătură

Neintelegere ralu_2008 ralu_2008 faceti-ma sa inteleg... daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul nu plateste pensie de intretinere si nu se intereseaza de copil...nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Copiii dupa divort raicika raicika scoaterea din drepturi a unuia din parinti.... .cum as putea sa obtin scoaterea din drepturi a tatalui si schimbarea numelui copilului. (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)