Buna ziua.
Cu privire la faptul ca nu doriti sa divortati, inteleg ca deja este transata problema: divortul s-a pronuntat la fond prin desfacerea casatoriei.
Faptul ca acesta a reusit sa puna in executare hotararea de la fond, ma face sa inteleg, ca: fie ati fost de acord cu divortul atunci cand s-a discutat la instanta de fond, fie apelul dvs. este facut cu intarziere, astfel ca solutia de la fond a ramas definitva prin neapelare.
Va trebui sa-i platiti cheltuielile de judecata sau, daca aveti motive intemeiate, sa faceti contestatie la executare.
Dar, daca nu aveti motive pentru a promova contestatia la executare, mai bine nu o faceti deoarece riscati sa fie respinsa si sa aveti niste cheltuieli de judecata suplimentare.
qr86227 a scris:
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati.
Sotul mi-a depus divort cu numele gresit .
Am depus apel pentru care mi s-a dat un avocat din oficiu.
Am depus cerere pentru indreptarea numelui
Intre timp am primit o executare silita la sentinta data inainte de apel cu numele gresit.
In aceasta executare silita ma obliga sa ii platesc taxele de divort si mi s-a pus o amenda de 300de lei pe zi
Eu nu imi permit din punct de vedere financiar un avocat si nici nu vreau sa divortez .
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac nu ma pricep la aceste aspecte judiciare.
Multumesc