avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati. Sotul mi-a depus ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati. Sotul mi-a depus divort cu numele ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati.
Sotul mi-a depus divort cu numele gresit .
Am depus apel pentru care mi s-a dat un avocat din oficiu.
Am depus cerere pentru indreptarea numelui
Intre timp am primit o executare silita la sentinta data inainte de apel cu numele gresit.
In aceasta executare silita ma obliga sa ii platesc taxele de divort si mi s-a pus o amenda de 300de lei pe zi
Eu nu imi permit din punct de vedere financiar un avocat si nici nu vreau sa divortez .
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac nu ma pricep la aceste aspecte judiciare.
Multumesc
Buna ziua.
Cu privire la faptul ca nu doriti sa divortati, inteleg ca deja este transata problema: divortul s-a pronuntat la fond prin desfacerea casatoriei.

Faptul ca acesta a reusit sa puna in executare hotararea de la fond, ma face sa inteleg, ca: fie ati fost de acord cu divortul atunci cand s-a discutat la instanta de fond, fie apelul dvs. este facut cu intarziere, astfel ca solutia de la fond a ramas definitva prin neapelare.

Va trebui sa-i platiti cheltuielile de judecata sau, daca aveti motive intemeiate, sa faceti contestatie la executare.
Dar, daca nu aveti motive pentru a promova contestatia la executare, mai bine nu o faceti deoarece riscati sa fie respinsa si sa aveti niste cheltuieli de judecata suplimentare.

qr86227 a scris:

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati.
Sotul mi-a depus divort cu numele gresit .
Am depus apel pentru care mi s-a dat un avocat din oficiu.
Am depus cerere pentru indreptarea numelui
Intre timp am primit o executare silita la sentinta data inainte de apel cu numele gresit.
In aceasta executare silita ma obliga sa ii platesc taxele de divort si mi s-a pus o amenda de 300de lei pe zi
Eu nu imi permit din punct de vedere financiar un avocat si nici nu vreau sa divortez .
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac nu ma pricep la aceste aspecte judiciare.
Multumesc

Am depus in termen Apel la divort sotul APARAND cu numele gresit de Șușcă desi in certificatul de casatorie suntem Șușca
EU am solicitat pensie de intretinere copil.
Inainte am depus si plangere penala pentru abandon de familie.
Intradevar pentru executare nu mai am drept de apel ACESTA AVAND DREPT DE VIZITA SI SA IA COPILUL IN PERIOADA STABILITA INAINTE DE APEUL PENTRU DIVORT
Dar acest fost sot al meu nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului.
NU INTELEG DE CE I S-A DAT DREPTUL LA CUSTODIE
Nu am primit inca decizia finala de divort si am solicitat modificarea numelui
Inca nu am primit prin posta decat de la Executor niste hartii.
VA ROG SA MA AJUTATI SI SA IMI SPUNETI DACA AM POSIBILITATEA SA REFUZ ACEST DIVORT SI DACA IL ACCEPT DACA SE POATE SA INTENTEZ PROCES PENTRU CUSTODIE SI TAGADA A PATERNITATII
Si daca am dreptul sa ii fac pasaport copilului meu fara procura de la fostul sot Șușca
MULTUMESC

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nelamurile dvs.o sa rămână simple nelămuriri dacă nu o sa apelați la un av măcar pt o consultație,formularea unui apel motivat corespunzător etc.Ce s a întâmplat în dosarul dvs va poate răspunde numai persoana care va studia hotărârea pronunțată,încheierile de ședință declarațiile martorilor etc.Faptul ca nu vreți sa divorțați are 0 relevanta din punct de vedere juridic...
Dupa ce primesc aceasta sentinta de divort pot sa cer rejudecarea cazului?
Sa fac tagada paternitatii?

Ce înțelegeți dvs prin tagada paternității? Folosiți corect termenul juridic în contextul situației dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui copil de pe un nume de familie pe un altul Madipap Madipap Buna ziua, vin si eu cu o rugaminte pentru un sfat pentru urmatorul caz: Prietena mea s-a despartit de sotul sau dar nu a inaintat divortul desi in fapt ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu cu copilul elennna elennna Buna. Sunt casatorita de 8 ani si am un copilas de 3 ani jumatate. Pe o perioada de 1 an eu si sotul meu am fost despartiti in fapt, fiecare avand alta ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)