avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Se poate efectua o compensare tripartita in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Se poate efectua o compensare tripartita in urmatoarea ...

Buna ziua,

Se poate efectua o compensare tripartita in urmatoarea situatie ?
X datoreaza sume de bani catre Y
Y datoreaza sume de bani catre Z
Z cere o compensare tripartita prin care ceea ce X datoreaza lui Y sa se achite catre Z . Stim ca potrivit legii compensarea este permisa, insa Y se afla in executare silita iar X are calitatea de tert poprit pentru acest debitor.
In aceasta situatie este legala compensarea sau X risca sanctiunile pentru nerespectarea obligatiilor legale ale tertului poprit de a plati orice sume catre excutori?

Alte discuții în legătură

Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)
Compensare in executare silita laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in cazul in care societatea X este pusa in executare pentru un b.o. nedecontat de catre societatea Y, iar societatea Z, debitoarea lui X, devine ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita danairi danairi am o incheiere de suspendare a executarii silite a unui credit .pe perioada suspendarii pot accesa suma dintr-un cont?banca ( tert poprit) la care am contul ... (vezi toată discuția)