avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate

Bună ziua,am și o problema iar dacă m-ati ajuta cu un răspuns v-as fi recunoscătoare.Bunicul a avut doi copii cu bunica,pe tatăl meu și pe matusa,În anul 1973 bunicul impreuna cu bunica au cumpărat o casa (actele făcându-se de mana, in care figurau amândoi) În anul 1994 bunicul a divorțat de bunica și s-a mutat înapoi în casa bătrâneasca, bunica rămânând sa locuiască cu noi in casa cumparata de cei doi.In anul 1995 bunicul s-a dus la primarie cu tata și i-a facut acte pe casa cumparata,ulterior emitandu-se un act de proprietate pe numele tatălui meu iar acum de curând a întrat și în posesia extrasului de carte funciara în care este trecut el și mama mea.Bunicul a murit în anul 2000 iar bunica în 2004. De câteva zile mătușa mea ne amenință că ne da în judecata ca are și ea dreptul la casa în care locuiesc părinții mei ( ea locuind in momentul de fata în casa bătrâneasca) .Are vreo șansă de câștig ținând cont ca părinții mei trăiesc de atâția ani în aceea casa (tata de 50 de ani,iar mama de 39 de ani) și ca au acte pe ea?
Va mulțumesc mult, pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
MariaCristina2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:25, 7 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După cum ați relatat situația de fapt, mătușa nu poate să aibă vreo pretenție asupra casei, care a fost înstrăinată de bunici așa cum au dorit aceștia. Oricine poate dispune de bunurile sale după bunul plac. În realitate, sunt situații în care se atacă în instanță contracte de vânzare-cumpărare, invocându-se motive din cele mai diverse, Mătușa poate și are dreptul să atace acel contract, dar după părerea mea șansele de câștig sunt zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească fără pârâţi? bună ziua! vă ... Geo1944 Geo1944 Hotărâre judecătorească fără pârâţi? Bună ziua! Vă cer părerea în cazul următoarei speţe: Am un certificat de moştenitor făcut după ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba un contract de intretinere pe numele unei alte persoane in cazul in care eu nu sint in tara? alina bot alina bot Buna seara Traiesc si locuiesc in Spania de 6 ani si de aproape o luna am o mare durere si neliniste in suflet deoarece mama mea(mai bine zis bunica, ... (vezi toată discuția)