avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate schimba un contract de intretinere pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate schimba un contract de intretinere pe numele unei alte persoane in cazul in care eu nu sint in tara?

Buna seara

Traiesc si locuiesc in Spania de 6 ani si de aproape o luna am o mare durere si neliniste in suflet deoarece mama mea(mai bine zis bunica, deoarece sint infiata de la virsta de 4 ani) "ma ameninta" ca imi strica contractul pe care mi l-a facut. Mai explicit: parintii mei in acte (in realitate bunici de mama) au o casa. Pe timpul vietii tatalui meu(bunicul) pentru faptul ca aveam bani am fost sfatuita de acesta sa renovez casa, adica sa-mi investesc toti banii in reinnoirea ei pentru ca era casa batrineasca si fara conditii. M-a costat cam 10 ani poate si mai mult trimitind bani acasa la care tatal meu cumpara materiale si in final e ca si noua. In anul 2006 tata (bunicul) si impreuna cu mama(bunica) mi-au facut contract de intretinere asupra casei, bineinteles eu continuind sa trimit bani atit pentru casa cit si pentru ei ceea ce am facut dintotdeauna. Vreau sa specific ca locuiesc in Spania de 6 ani si am o fetita, care pina a muri tata nu mi-au dat voie sa o iau la mine, fetita raminind in grija tatalui, a mamei (bunicii) si a unei matusi. In momentul venirii mele in Spania (2003)matusa mea a venit sa locuiasca in casa cu parintii mei (care sint si parintii ei dealtfel) deoarece ea si-a vindut apartamentul si tatal meu i-a facut act de vinzare cumparare pe un teren chiar linga casa care mi-au dat-o, bineinteles matusa mea incepind sa-si construiasca casa. Mie mi-au facut act de intretinere si acum dupa moartea tatalui(bunicului) ma santajeaza pur si simplu. Pot sa-mi recapat banii investiti? De casa nu am nevoie! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:11, 28 Iulie 2008
Nu stiu care sunt clauzele contractuale.
Daca trebuie sa prestati intretinere in natura puteti avea probleme cu ,,stricarea" contractului.
Ar trebui vazut contractul de un avocat.Ar fi bine sa fie si platit.
Daca este vorba de un contract de vanzare-cumparare fara alte clauze nu veti avea probleme.
Daca aveti obligatia de a presta intretinere se poate spune ca va aflati in dificultate.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc in primul rind pentru raspuns si pentru sfat. Sincera sa fiu nu m-a interesat continutul contractului (deoarece m-am lasatpe vorba parintilor(bunicilor) pina la intoarcerea mea in Spania acum o luna si din cite scrie la clauze este ca m-a oblig sa-i intretin pina la moarte ceea ce am si facut-o cu tata(bunicul) pina a murit( suna dureros)si cu mama(bunica) pina acum o luna cind a inceput povestea si sa le asigur intretinere ce consta in medicamente, lemne de foc, alimente pina la moarte. Asta nu a fost niciodata o necesitate din partea lor in privinta mea in legatura cu banii povestea e ca acum mama(bunica) este instigata cred sau sa zic asa de matusa mea care a ramas tot acolo in casa SA NU MAI PRIMEASCA BANI DE LA MINE. Imi cer scuze poate ca subiectul are "aer" de poveste dar sincera sa fiu nu mai stiu ce sa fac bineinteles ca acum nu mai trimit bani pur si simplu ii string in cont pe numele mamei mele(bunicii) in strainatate deoarece nici nu vrea sa primeasca dar ma si santajeaza cu casa. Ce sa fac?
De casa nu am nevoie pentru ca am deja una cumparata aici dar ce ma doare sint banii investiti si pierduti si mai ales pentru faptul ca am fost prinsa in capcana sa pot zice asa. Chiar sa zicem ca "se linistesc apele" ,prin lege, eu am vreo sansa sa-mi redobindesc banii investiti in casa? Pentru ca in final cum nu locuiesc in tara se poate judeca acest tip de proces in lipsa mea? Nu ar trebui sa stiu ce se intimpla? Vreau sa specific ca pe timpul sederii mele in tara mi-a venit o factura de la plata curentului electric(niste recalculari) pe numele meu ceea ce imi este si frica. Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult
Va trebui sa veniti in tara cel putin pentru o intrevedere cu avocatul pe care il veti alege si el, ea se va decide ce este de facut dupa studierea actelor.

E important sa aveti divezi ca ati trimis acei bani, p[entru a seputea demonstra ca toate imbunatatirile au fost efectuate cu banii dvs. fapt ce depaseste obligatia dvs. de a presta acea intretinere si a asigura cele necesare traiului bunicilor.
In acest fel s-ar putea solicita in instanta returnarea acelor sume sau macar a unei parti din ea, insa ganditi-va la reactia bunicii, intrucat cu ea va veti judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, posibilitate conservare investitie alexandras2101 alexandras2101 Poate fi anulata o succesiune? Acum 30 de ani, bunica si bunicul au construit o casa pentru matusa (fiica lor), dar care a ramas pe numele bunicii. Apoi, ... (vezi toată discuția)
Stricare contract de vanzare cumparare imobiliara cu clauza de intretinere myl03 myl03 contractul il au parintii mei si am facut greseala ca am inceput constructia unei case pe terenul in cauza alaturi de casa batraneasca. actul il au facut din ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor aly_cupy aly_cupy Buna ziua! In urma cu aproximativ 13 ani parintii mei au divortat, mama nu a avut bani pentru a face partajul si s-au inteles de comun acord la impartirea ... (vezi toată discuția)