avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună, Doresc sa fac o ușă de trecere în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună, Doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin ...

Bună,
Doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin prin balcon. Cum aflu ce tip de zid este, dacă pot sa sparg și în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:46, 7 Aprilie 2023
Mergind la primarie, solicitind un certificat de urbanism pentru acea lucrare.
In prima faza consultati actele de la presedintele de bloc ( la dansul ar trebui sa fie- planuri, schite ale constrictiei, daca nu mai exista proiectul...) sau apelati la o firma de constructii pentru a va spune exact ce fel de zid este.
Daca este de rezistenta... vedeti in ce conditii se poate face usa, daca se poate... daca este de umplutura/compartimentare... atunci usa se poate face mai usor.
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
Ionut.ion, utilizator
Aveti nevoie de proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. In proiect se face un calcul de rezistenta si se obtin avizele necesare. In baza proiectului cereti autorizatie de ctie. de la primarie.
Puttei clarifica statutul peretelui verificand cartea tehnica a constructiei
Avand in vedere ca intentionati montare cale de acces este necesar sa realizati proiect tehnic sa solicitati autorizatie de construire certiifcat de urbanism,documentele in copie urmand sa le predati la asociatia de proprietari pentru consemnare in cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter ionel12 ionel12 Buna ziua, doresc sa realizez un balcon la un apartament la parter . As dori daca puteti sa ma indrumati cu pasii care trebuie urmati. (primarie,arhitect s.a ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)