avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună ziua , am plătit avansul pentru miniexcavator, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună ziua , am plătit avansul pentru miniexcavator, care în ...

Bună ziua , am plătit avansul pentru miniexcavator, care în momentul un care mi s-a emis factura proforma oferta era de 4100+tva , fără mențiunea ca poate sa crească prețul, doua săptămâni au trecut de la plata avansului și când întreb îmi spune ca prețul este 4500+tva și ca fac ei un efort sa plătesc doar 4300+tva . Va rog sa ma sfătuiți, este legal , ce demersuri trebuie sa fac ? Mulțumesc!
Nu este legal să vă ceară un preț mai mare decât cel trecut în factura proformă. Este evaziune fiscală. Soluția este să vă dea avansul înapoi pentru că e țeapă. Dacă nu, îi dați în judecată. Puteți să le faceți și plângere penală. Important este să aveți o dovadă că v-au cerut mai mult decât au facturat în proformă.
Problema este că pe factura proforma mi-a trecut doar suma pe care am dat-o ca avans , nu este menționat niciunde că este avans sau prețul intreg , după ce am făcut plata am primit factura , la denumirea produsului scrie modelul pe care l-am comandat și prețul care din factura pare a fii întreg, nu menționează ca a fost dat că avans.
Nr. crt
Denumirea produselor sau a serviciilor
Miniexcavator
Echipat cu 3 cupe
Stare produs: NOU
Ore functionare:0.0
An fabricatie:2023
buc 1
Preț unitar (fara tva) 840.34
Valoare 840.34
Valoare tva 159.66
Total plata 1000.00
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
AlexaB123, utilizator
Să înțelegem un lucru: factura proformă nu are o semnificație contabilă. De fapt, factura proformă se emite pentru ca vânzătorul să aibă o garanție că produsul este acceptat la plată de cumpărător. Pe o factură proformă se trece prețul întreg de vânzare al produsului și nu se trece numai avansul. Deci, cum spuneam - e țeapă!
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am cerut restituirea avansului , sper să rezolvam pe cale amiabila și data viitoare sa nu mai am încredere în hârtii scoase la imprimantă, sa ma documentez mai bine . O seara plăcută!

Dorin Voicilas a scris:

Să înțelegem un lucru: factura proformă nu are o semnificație contabilă. De fapt, factura proformă se emite pentru ca vânzătorul să aibă o garanție că produsul este acceptat la plată de cumpărător. Pe o factură proformă se trece prețul întreg de vânzare al produsului și nu se trece numai avansul. Deci, cum spuneam - e țeapă!

Buna ziua,
Puteti trimite o notificare, prin avocat, in vederea restituirii avansului remis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)
Factura proforma eugen2002 eugen2002 buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu emiterea,continutul,inregistrarea respectiv plata unei facturi proforme?exista conditii speciale ... (vezi toată discuția)