avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Agenția de turism anulează sejurul plătit integral
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Agenția de turism anulează sejurul plătit integral

Bună ziua!
Am achitat integral un concediu în România folosind 1450 lei de pe un card de vacanță și 800 lei din contul bancar.
Agenția a anulat sejurul cu 5 zile lucrătoare înainte pe motiv că nu are suficiente rezervări.
Eu mi-am luat concediu la muncă special pentru acest sejur.
Agenția mi-a restituit cein800 lei, dar pentru suma achitata cu cardul de vacanță mi-a oferit un voucher de reducere pentru un viitor sejur la ei. Întrucât mi-au adus acel prejudiciu legat de anularea perioadei rezervate, nu mai doresc să am de-a face cu ei, prin urmare nu doresc acel voucher compensatoriu ci vreau despăgubirea in bani a sumei achitate cu cardul de vacanță. Cum pot proceda?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
Educuib, utilizator
Cel mai recent răspuns: Educuib , utilizator 19:55, 7 Aprilie 2023
Bună ziua,
Nu sunteți obligat să acceptați voucherul oferit.
Spuneți-le că nu sunteți interesat de voucher şi că doriți toți banii înapoi.
Spuneți-le că sunt obligați să vă dea toți banii înapoi pentru că nu au prestat nimic din ce au promis.
Nu ştiu cum funcționează cardurile de vacanță, dar bănuiesc că pot transfera cumva banii înapoi pentru ca dumneavoastră să-I puteți folosi în alt sejur.
Sper să rezolvați. Dacă nu rezolvați, recomandabil ar fi să apelați la un avocat. Dacă nu vor să dea banii, se poate face o cerere în instanță (numită „de valoare redusă”) pentru astfel de situații.
Mult succes!

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare rezervare la agentie, facuta cu voucher de vacanta si restituriea banilor Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop Va rog frumos sa imi spuneti daca exista o posibilitate legala sa renunti la o rezervare facuta la o agentie turistica cu voucher de vacanta si sa se ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans platit inainte de pandemie pentru sejur tunisia Dia03 Dia03 Buna ziua, In februarie am contractat un sejur in Tunisia pentru perioada `1-8 iulie, si am platit avans 10%. Am primit notificare de la agentie ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Problema vouchere de vacanta Victor71 Victor71 Buna seara. Am o problema legata de voucherele de vacanta. In martie 2020 am facut o rezervare pentru un sejur in luna mai la o pensiune din jud. Bacau, ... (vezi toată discuția)