Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica 212 pentru un CMI cu venituri din CMI si inchiriere spatiu.in valuta total sub 12 salarii minime.
In 2022 la realizat
- am declarat veniturile din CMI si chirii
- am optat si declarat CASS prin optiune la 6 salarii minime..
la estimat
- am declarat veniturile estimate in 2022 din CMI si chirie .
- am optat si declarat CASS prin optiune la 6 salarii minime..
Acum in 2023 la realizat
- declar veniturile din CMI si chirii (cum se regularizeaza fata de ce am estimat. Mentionez ca nu am platit pe 2022 inca)?
- pentru 2022 mai declar ceva la CASS ? daca am declarat in 2022 la estimat ca vreau sa fiu asigurat?
la estimat
- declar veniturile estimate in 2023 din CMI si chirie .?
- declar aici ca vreau sa fiu asigurat in 2023 la CASS prin optiune la 6 salarii minime.?
se va trece doar venitul realizat si cheltuielile finale pe 2022 la CAP I - 2022 din declaratie.
Daca chiria e in valuta se va trece si asta pt regularizarea cursului valutar pe baza cursului mediu BNR pe 2022.
La CAP II 2023 - se va trece estimare CMI + chirii si daca se doreste asigurare la sanatate se va opta pt 6 salarii minime.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.