avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit la bancă, doresc sa scot un credit de 8.000€ ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit la bancă, doresc sa scot un credit de 8.000€ , pe o ...

Credit la bancă, doresc sa scot un credit de 8.000€ , pe o perioada de 60 luni ,care este metoda cea mai bună , nu am avut niciodată credit la bancă, am înțeles ca exista posibilitatea de plată în avans a creditului și se reduce perioada și dobânda.
Vreau să știu dacă este posibil să scot banii și în 2 luni de ex sa încerc sa achit din cele 58 de rate 10 rate , ce credit trebuie sa iau , cu ce dobanda , ce bancă recomandați? Ce avantaje as avea , dacă as plății în avans?
Mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:50, 10 Aprilie 2023
Nu se fac recomandari pe forum, mergeti din banca in banca si vedeti ce produse au, ce dobanda totala au etc.
Daca luati credit pe o perioada, nu e indicat sa platiti anticipat ca dobanda se reduce cu f putin
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Trebuie analizat contractul cu banca.
Trebuie făcute și calcule dar pot apărea probleme din cauza inflației și calculele de acum sa nu mai fie valabile peste câteva luni.

Exista anumite formule de calcul care trebuie analizate conform contractului dar pot aparea și elemente neprevazute în aceste contracte.

Băncile sunt toate la fel.
Depinde doar de perioadă...

București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ați fost informat eronat, nu veți avea nici un avantaj financiar dacă veți plăti creditul anticipat.
Conform contractului de creditare, banca o să vă perceapă comision de rambursare anticipată, și nu vă veți alege cu nici un avantaj.

Mergeți din bancă în bancă și informați-vă de la agenții bancari. Aveți grijă ce contract semnați. Ce ați auzit pe la rude/cunoștințe este fals. Nu veți plăti cu mult mai puțin dacă rambursați creditul anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Este posibil sa aibă clauza în contract în sensul ca nu se mai iau dobânzi.
Insa, trebuie văzut contractul de avocat.

Mie imi pare o clauza abuziva imposibilitatea plății întregii datorii fără întreaga dobândă.Ar trebui considerata ca fiind o clauza contractuala subînțeleasa pentru ca banca nu mai are drept la dobânzi.
Este posibil ca băncile sa accepte asa ceva dar nu am cazuistica pentru ca oamenii nu au bani sa restituie întregul credit la bancă și avocatii nu fac studii concrete gratuite pe contracte.
Oricum, la câte abuzuri fac băncile trebuie foarte mare atenție pe parte juridica.

București 2023
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In primii ani rata e cuprinsa din dobanda in cea mai mare parte asa ca daca dupa 2 ani vrei sa dai anticipat nu ai decat, vei avea de dat cat ai împrumutat, ca exemplu.

Alte discuții în legătură

Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)
Am strans o suma de bani. sa refinantez imprumutul sau alta solutie mai avantaj.? marianep marianep Buna ziua, -am luat 44.000 USD acum 3 ani pentru 20 ani; -rata dobanzii a fost convenabila: 4,25-4,5%, in functie de LIBOR; -in prezent mai am de achitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar, poprire salariu gheorghitadinca gheorghitadinca In anul 2013, mi s-a infiintat poprirea pe salariu ca urmare a executarii silite realizata de Birou executor judecatoresc pentru suma totala de 12.708,75 ... (vezi toată discuția)