Buna ziua,
-am luat 44.000 USD acum 3 ani pentru 20 ani;
-rata dobanzii a fost convenabila: 4,25-4,5%, in functie de LIBOR;
-in prezent mai am de achitat cca. 39.000 USD;
-am adunat cca 10.000 USD si ma intrebam cum ar fi mai bine ca sa pot achita mai curand acest imprumut, sa fac refinantare? E posibil ca sa platesc aceasta suma ca un avans si banca sa reduca din termenul de rambursare si, chiar din dobanda ramasa de plata?
Multumesc anticipat!
Depinde de politica bancara unde aveti creditul. Unele banci accepta plata in avans pentru mai multe rate cu o dobanda X mica fata de dobanda contractata. Margeti si faceti o consiliere la banca unde Dv. ati contractat creditul..Succes.=D>
trebuie intrebat la banca daca va recalculeaza dobanda. (dvs ati platit o buna bucata de vreme dobanda in avans). faceti apoi ceva calcule si daca nu renteaza, puteti constitui dvs un depozit cu suma ce-ati strans-o si cu dobanda ce-o acumulati, platiti parte din rata
Maine avem programare la banca (garanti Credite Ipotecare), din pacate nu avem cunostinte in domeniul bancar, asa ca ne poate "aburi" cum vor ei, nu stiu cat adevar o sa ne spuna pt.ca intersul lor este sa ne "suga" cat mai mult...
Nici nu putem merge la alte banci, lucrez in strainatate si nu stiu ce banca mai accepta astfek de contracte...
Cat despre depozit, dobanda la $ este 2,5, de rasul lumii #-o
Buna ziua,
Cereti bancii sa va faca o estimare de costuri cat v-ar ajunge de plata la finalul creditului in conditiile de plata pana la final si cat v-ar ajunge daca achitati in avans 10.000 $ (suma care o aveti stransa). Veti vedea o diferenta enorma si chiar in acest caz sunt 2 variante: 1.sa se mentina rata actuala si sa se reduca perioada de creditare (solutia cea mai avantajoasa) si 2. sa scada rata si sa ramana aceeasi perioada de creditare.
Sper sa luati decizia cea mai buna.
Cosmin, prima varianata ne-ar incanta si pe noi, mai avem de plata inca 17 ani si am reduce la 10 iar peste 2-3 ani sa mai strangem inca 10.000 si poate in 6 ani sa terminam cu tot stresul asta... nu am ajuns inca la banca, poate joi cand o sa vina cineva cu noi care are cunostinta de ceva termeni bancari.. pana atunci poate mai primim aci sfaturi...
Merci !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reducere dobanda
Melanka
Buna ziua!!
As dori sa stiu daca banca este obligata sau nu sa reduca dobanda la credit atunci cand BNR -ul reduce dobanda de referinta la creditele in ... (vezi toată discuția)