avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Am un credit de nevoi personale cu ipoteca la Bancpost din decembrie 2007 / de 32 800 CHF cu dobanda variabila care a crescut de la 5,40 la 7,85. Am ajuns sa platesc de la 250CHF - 306CHF. Acum mi s/a oferit o posibilitate la banca sa trec la dobanda transparenta in baza unei hotarari care se aplica acum la toate creditele noi. Am facut o simulare din care reiese ca rata mea scade la 230CHF de la 306CHF, dar totodata imi dispare si comisionul de administrare. Banca ofera o dobanda fixa de 7,45+0,20 LIBOR/incepand din luna iulie - variabil la 6 luni. As dori un sfat de la dvs., ce as putea face. Imi este cam frica de variatia LIBOR
Cel mai recent răspuns: monybratu , utilizator 15:35, 21 Iunie 2010
Nimeni nu poate sa prevada ce va fi in sistemul bancar, insa, datorita reglementarilor europene ( si nu datorita Mariei sale, Boc) am convingerea ca va fi mai bine si se vor calcula si plati rate mai mici. Bine, preferabil e sa existe suficienti bani si sa se achite tot anticipat, dar acum suntem bucurosi daca putem tine pasul cu plata ratelor lunare.:(
Adica, ce sa inteleg prin plati rate mai mici, micsorarea dobanzii? sau.........
As dori sa citesc si eu ordonanta de urgenta privind trecerea la dobanda transparenta, dar nu stiu care e.
Sa inteleg ca nu e bine sa trec la dobanda transparenta.:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit in chf monybratu monybratu In decembrie 2007 am facut un credit ipotecar pe 30 ani in valoare de 32800 CHF la Bancpost pentru cumpararea unui apartament cu o dobanda de 5,40% fixa in ... (vezi toată discuția)
Actualizarea contractelor de credit aflate in derulare conform oug nr. 50/2010 bogdanr bogdanr Actualizarea contractelor de credit Bancpost aflate in derulare conform OUG nr. 50/2010 Iata principalele modificari care vor fi aduse contractului ... (vezi toată discuția)
Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)