avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii nelamurire legata de concedii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

nelamurire legata de concedii

am si eu o nelamurire legata de concedii, la job-ul actual lucrez in ture (2 zile job, 2 zile liber)
intrebarea mea este urmatoarea:
daca imi iau concediu de pe 10 februarie (miercuri) pana pe 21 februarie (duminica) sunt 8 zile de concediu (excluzand weekendurile).
este vreo problema daca eu am libere inainte si dupa concediu ?
conform programului de lucru, sunt liber pe 8,9 februarie (luni,marti) si sunt liber pe 22,23 februarie (luni,marti)
din punct de vedere legal, este dreptul meu sa-mi iau concediu cu libere inainte si dupa sau este problema ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: bia99 , utilizator 11:04, 26 Ianuarie 2010
Daca liberele din data de 8, 9 febr. sunt pentru cele 2 zile lucrate anterior nu inteleg de unde aveti libere in data de 22, 23 febr. deoarece nu lucrati pentru ele fiind in concediu de odihna? Daca va acorda concediu programarea liberelor de dupa concediu nu mai este valabila. Dupa concediu veti lucra 2 zile urmate de libere.
pentru un exemplu mai concret aveti mai jos atasata o poza.
[ link extern ]

in exemplul de mai sus, am practic 10 zile de cocncediu. este vreo problema ca am libere inainte si dupa ?
nu, nu este nicio problema.concediul de odihna nu are o asemenea conditionare
ramona.bosinceanu a scris:

nu, nu este nicio problema.concediul de odihna nu are o asemenea conditionare

in cazul in care voi fi conditionat, exista vreun articol cu care sa pot dovedii contrariul ?
Sa ne intelegem, lucrezi 2 zile si urmeaza 2 zile libere. Daca nu mai lucrezi ca te aflii in concediu pe ce considerente sa beneficiezi de 2 zile libere? Daca te uiti in programare ea este facuta pentru perioada in care nu esti in concediu: tura, tura-liber, liber. Dupa efectuarea concediului se va relua:tura, tura - liber, liber
Nu este nicio problema ca ai zile inainte sau dupa, dar zilele libere le primesti in contul zilele lucrate nu ale celor de concediu. Cele doua zile de la sfarsitul lunii nu iti vor fi acordate fiindca nu sunt acoperite de doua zile de lucru.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu program lucru 12/24 12/48 crysty90 crysty90 buna ziua. lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual. mai am de luat 14 zile de concediu de odihna. cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna - repaus saptamanal cumulat ade12 ade12 Supun atentiei dvs o speta controversata. Vorbim despre o firma din domeniul forajului al carei program continuu de lucru se compune din 14 zile in santier, 14 ... (vezi toată discuția)