am si eu o nelamurire legata de concedii, la job-ul actual lucrez in ture (2 zile job, 2 zile liber)
intrebarea mea este urmatoarea:
daca imi iau concediu de pe 10 februarie (miercuri) pana pe 21 februarie (duminica) sunt 8 zile de concediu (excluzand weekendurile).
este vreo problema daca eu am libere inainte si dupa concediu ?
conform programului de lucru, sunt liber pe 8,9 februarie (luni,marti) si sunt liber pe 22,23 februarie (luni,marti)
din punct de vedere legal, este dreptul meu sa-mi iau concediu cu libere inainte si dupa sau este problema ?
multumesc
Daca liberele din data de 8, 9 febr. sunt pentru cele 2 zile lucrate anterior nu inteleg de unde aveti libere in data de 22, 23 febr. deoarece nu lucrati pentru ele fiind in concediu de odihna? Daca va acorda concediu programarea liberelor de dupa concediu nu mai este valabila. Dupa concediu veti lucra 2 zile urmate de libere.
Sa ne intelegem, lucrezi 2 zile si urmeaza 2 zile libere. Daca nu mai lucrezi ca te aflii in concediu pe ce considerente sa beneficiezi de 2 zile libere? Daca te uiti in programare ea este facuta pentru perioada in care nu esti in concediu: tura, tura-liber, liber. Dupa efectuarea concediului se va relua:tura, tura - liber, liber
Nu este nicio problema ca ai zile inainte sau dupa, dar zilele libere le primesti in contul zilele lucrate nu ale celor de concediu. Cele doua zile de la sfarsitul lunii nu iti vor fi acordate fiindca nu sunt acoperite de doua zile de lucru.