Buna dimineata!
Am facut si eu un credil la IFN viva acum 6 ani. Am achitat meru dobanda la ei ,nepermitandu mi mai mult intrucat am avut pobleme financiare mari. Ultima plata a fost in februarie 2018. Am ceerut o pasuire a platilor si dupa care , avand o pierdere mare in familie am uitat de acel imprumut. Saptamana trecuta am avut nevoie de un imprumut rapid si am apelat la aplicatie , unde figuram cu un imprm la ei. A doua zi am fost sunata de reprezentanti ca am de achitat aceea suma care daca adunam suma cu penalizarile era mai mica cu 200 ron decat ce figura. Au zis ca este aplicata si dobbanda de au ajuns la aceea suma, dar aceasta nu figura. Apoi am primit mesaj ca am de achitat cat era real ca adunare si ca imi vor acorda un discoun sa pot achita dupa ce vom ajunge la o intelegere cum pot rambursa. Altfel imi vor trimite dosarul la executor. De la ultima plata au trecut 5 ani. Pot face acest lucru? Ma pot executa prin executor? Sau incearca sa recupereze de la mine amenintandu ma? Multumesc! Sunt foarte speriata!
Multumesc de raspuns! Intradevar nu am achitat cei 850 lei plus dobanda calculata plus penalizare care vad ca a ramas constanta de o sapt. Ce pot face in acest caz. Mi au spus ca imi vor oferi un discount daca achit si nu il vor trimite la executor dosarul. Mi se pare ciudat ca dupa 5 ani ei au pastrat aceeasi penalizare si nu au facut nm in acest sens. Plus ca le am cerut dovada ca au incercat sa ma contacteze si ultimele emailuri sunt cele din 2018 februarie pe care il am si eu. Cum sa se fac interventia prescriptiei? Multumesc!