avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna dimineata! Am facut si eu un credil la IFN viva ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna dimineata! Am facut si eu un credil la IFN viva acum 6 ani. ...

Buna dimineata!
Am facut si eu un credil la IFN viva acum 6 ani. Am achitat meru dobanda la ei ,nepermitandu mi mai mult intrucat am avut pobleme financiare mari. Ultima plata a fost in februarie 2018. Am ceerut o pasuire a platilor si dupa care , avand o pierdere mare in familie am uitat de acel imprumut. Saptamana trecuta am avut nevoie de un imprumut rapid si am apelat la aplicatie , unde figuram cu un imprm la ei. A doua zi am fost sunata de reprezentanti ca am de achitat aceea suma care daca adunam suma cu penalizarile era mai mica cu 200 ron decat ce figura. Au zis ca este aplicata si dobbanda de au ajuns la aceea suma, dar aceasta nu figura. Apoi am primit mesaj ca am de achitat cat era real ca adunare si ca imi vor acorda un discoun sa pot achita dupa ce vom ajunge la o intelegere cum pot rambursa. Altfel imi vor trimite dosarul la executor. De la ultima plata au trecut 5 ani. Pot face acest lucru? Ma pot executa prin executor? Sau incearca sa recupereze de la mine amenintandu ma? Multumesc! Sunt foarte speriata!
Cel mai recent răspuns: vladcarmen_77 , utilizator 14:06, 11 Aprilie 2023
Trebuie verificată realitatea sumelor solicitate și, poate, intervenția prescripției.
Multumesc de raspuns! Intradevar nu am achitat cei 850 lei plus dobanda calculata plus penalizare care vad ca a ramas constanta de o sapt. Ce pot face in acest caz. Mi au spus ca imi vor oferi un discount daca achit si nu il vor trimite la executor dosarul. Mi se pare ciudat ca dupa 5 ani ei au pastrat aceeasi penalizare si nu au facut nm in acest sens. Plus ca le am cerut dovada ca au incercat sa ma contacteze si ultimele emailuri sunt cele din 2018 februarie pe care il am si eu. Cum sa se fac interventia prescriptiei? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva credit ifn. Am achitat cateva rate dar apoi din cauza unor pb de familie (sotul a ramas fara job, ... (vezi toată discuția)
Contract - cand se prescrie ? sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza, As avea o intrebare legata de prescrierea urmatorului contract de imprumut scris de mana. Contractul este facut in februarie 2009 si suma ... (vezi toată discuția)
Acord de plata si sumele platite la timp - dobanda penalizatoare uriasa danyv danyv Buna ziua! In 2006 am facut un imprumut, pe o perioada de 10 ani (2006-2016), nevoi personale la o anumita banca, iar in anul 2009 ,nu am mai putut plati ! ... (vezi toată discuția)