avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva ...

Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva credit ifn. Am achitat cateva rate dar apoi din cauza unor pb de familie (sotul a ramas fara job, mi a murit un copil, apoi cumnatul, tatal) nu am mai achitat. Anul trecut, am intrat sa aplic din nou. Am vazut ca am ramas cu un credit si cu penalizari. Mentionez ca din 2020 sigur nu am mai achitat deloc la ei. Cand au vazut ca am incercat sa accesez un nou credit, m au cautat telefonic si priin e mail ca sa achit acel imprumut. Acest lucru s a intamplat in aprilie 2023, deci trecand de atunci 6 ani. Le am spus ca dupa atata timp se prescrie si ca nu inteleg cum de nu exita dobanda. Au atasat apoi o dobanda si au cerut s achit macar creditul fara acea dobanda. I am amenintat cu instanta si nu m ai m-au cautat. Acum am primit iar mail de la colectare debite. Le am spus ca am dovada cu credit fara dobanda si ce mi au cerut siii dau in instanta. Mi au trimis ca sunt inbaza de date , ctr a raas resrant in baza de date , ca nu a fost trimisla executare sinaramas in cadrul companiei. si ca recuperarea se poate face pe cale amiabila. Prescriera a zis ca vizeaza dreptul creditorului de a recupera o creanta prin calea ecutarii silite. Mi au cerut sa le dau un nr de contact vaabil sau sa ii contactez eu. Ce pot face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Ce ați zis? Nu le-am plătit, nu au zis nimic, hai să mai iau o tură de bani. Mare greșeală!
Vă sfătuiesc să luați legătura cu un avocat. Creditul l-ați luat în 2017, dar ultima plată ați făcut-o în 2020. În aprilie 2023 v-au notificat să le achitați diferența. Au trecut 6 ani de când ați luat creditul, dar sunt doar 3 ani de când nu ați mai plătit. Este posibil ca datoria să nu se fi prescris. Și atunci va pot executa fără probleme.
Succes și numai de bine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu alte cuvinte dacă a mers odată poate merge și a doua oara...
Dumneavoastra figurati la compania noastra cu un contract restant din anul 2018, suma restanta fiind de 1676,20 Ron, aceasta suma fiind alcatuita din principal 850 Ron, dobanda 612 Ron si penalitati 214,20 Ron.

Ati deschis contractul cu nr. 00000000 in data de 10.11.2017 pentru limita in valoare de 850 Ron. Pana in acest moment nu este inregistrata nicio plata.

Pentru recuperarea sumei restante au fost trimise notificari pe adresa de e-mail si prin sms, am incercat sa va contactam de mai multe ori pentru a va aduce la cunostinta acest lucru, insa fara succes. De asemenea, numarul de telefon inregistrat nu mai era valabil.

In vederea rezolvarii pe o cale amiabila a situatiei, va propunem plata sumei de 1.462 Ron in rate lunare.. Eu stiu ca am achitat , voi cere extras la banca. Dar au revenit la mine dupa 2 ani? Ciudat...
pana la urma ati platit, nu ati platit deloc, ati platit in 2020? puneti-va ordine si reveniti
din ce ziceti pare ca a intervenit prescriptia, daca va treziti in executare silita, puteti contesta.
ce nu am inteles e, de ce i-ati amenintat cu instanta?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Știți cum e cu amenințările astea vorbele nu costa nimic.Cand insa cetățenii afla cât durează un proces cât costa taxele de timbru și un onorariu de avocat își amintesc repede.ca, nu,, îmi permit avocat"etcetc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! am facut si eu un credil la ifn viva acum 6 ani. ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna dimineata! Am facut si eu un credil la IFN viva acum 6 ani. Am achitat meru dobanda la ei ,nepermitandu mi mai mult intrucat am avut pobleme financiare ... (vezi toată discuția)
Se poate pune sechestru pe masina ? Elenuta25 Elenuta25 Buna ziua .Am facut un imprumut in luna Octombrie la Viva Credit de 500ron nestiind ca firma unde lucram o sa ma bage in concediu fara plata .Am platit doar ... (vezi toată discuția)