avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am achiziţionat un teren extravilan pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am achiziţionat un teren extravilan pe care l-am ...

Bună ziua!
Am achiziţionat un teren extravilan constatând că este poziţionat conform cu realitatea urmare verificarii pe portalul [ link extern ] .
Ulterior am constatat că titlul de proprietate care a stat la baza intabulării terenului este greşit, în ceea ce priveşte categoria de folosinţă, numărul topografic (tarla, parcelă) şi vecinătăţi.
Sesizând Primăria care a emis titlul de proprietate, mi s-a comunicat că este o eroare de înscriere în titlu şi că procedura de corectare este greoaie şi de durata.
Care ar fi consecinţele în cazul în care titlul de proprietate rămâne nemodificat, mai ales că în perioada următoare se va face în zonă intabularea terenurilor extravilane prin Programul naţional de intabulare gratuită.
Mulţumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2023
adina_culea, utilizator
Cel mai recent răspuns: adina_culea , utilizator 14:10, 10 Aprilie 2023
Buna ziua,
Procedura de indreptare eroare materiala se va face printr-o actiune in instanta, daca primaria refuza. Numai atunci va deveni o procedura de durata ... si greoaie.
Consecintele pot fi multiple: posibil ca, categoria de folosinta fiind diferita sa existe alt regim cu privire la emiterea autorizatiei de construire; daca tarlaua si parcela sunt gresite, este evident că există posibilitatea ca terenul sa fie în realitate pozitionat in alta parte; acelasi lucru si in ceea ce priveste vecinatatile.
Decât să megeti prin programul național de întabulare gratuita si sa intabulati gresit terenul numai de dragul cuvantului ”gratuit”, mai bine rezolvati problemele inainte si il intabulati atunci cand sunt toate problemele rezolvate.
De altfel, in opinia mea, avand in vedere erorile ce le aveti, nu cred ca veti putea beneficia de acest program, fara sa aveti rezolvate problemele.
Terenul este deja intabulat, dinainte de a fi cumpărat, coordonatele din CF fiind corecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate apeiron2 apeiron2 va rog sa-mi raspunda cineva daca la intocmirea titlului de proprietate la rubrica intravila se mentioneaza unitatea de masura tarla s-au doar parcela. (vezi toată discuția)
Completare si corectare titlu de proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna seara! Care este procedura prin care se poate completa si corecta un Titlu de Proprietate? Istoria este urmatoarea: Titlul a fost emis in 1995 pe numele ... (vezi toată discuția)