fiul meu a fost chemat la audiere DIICOT in calitate de suspect. A fost gasit cu 2 gr de canabis pe strada anul trecut. S-a dat initial renuntarea la urmarire penala, dar se pare ca asta a fost doar o capcana pentru ca a fost chemat la evaluare antidrog, si acolo a fost determinat sa fie luat in evidenta pentru consiliere consumator in programul de consiliere, A fost de buna credinta si nu i s-au spus toate consecintele. La nici 2 saptamani a primit citatie in cutie postala la domiciliu ,nu la Bucuresti unde este student, in ziua de vineri sa se prezinte luni {adica doar sambata si duminica la mijloc,) la sediul DIICOT Bucuresti pentru adudiere in calitate de suspect. Nu are avocat angajat. Este in pericol de abuz. Daca cere termen pentru a angaja un avocat si nu declara nimic ce pateste?
Buna ziua,
Probabil ca nu a fost acceptata de instanta renuntarea la urmarirea penala.
In asemenea cazuri asa este procedura: li se face o evaluare si trebuie sa intre intr-un program de consiliere.
Cu privire la faptul ca ”nu i s-au spus toate consecintele” , dati-mi voie sa ma indoiesc. Oricum de anul trecut si pana acum ar fi fost bine sa fi contactat un avocat care sa va eexplice/sa-i explice consecintele. Procedura de citare se face la domiciliul din buletin si nu la Bucuresti, daca nu are flotant trecut in buletin.
O sa aiba cu siguranta un avocat din oficiu. Dar, ar fi bine sa contactati cat mai urgent un avocat.
Nu e nicio capcana, evaluarea antidrog de la ANA e obligatorie, daca nu se ducea se refuza renuntarea la urmarirea penala si dosarul se trimitea in instanta pentru a se ajunge la o condamnare pentru ca o alta cerere de renuntare la urmarirea penala pentru aceeasi fapta nu mai este posibila, posibil ca l-au prins iara sau cine stie ce altceva a facut si nu v-a zis, eu zic sa mai vorbiti cu el parerea mea
Ar fi bine sa aiba deja avocat angajat pana la audiere pentru a se evita tot felul de probleme.
Eu asa le recomand clienților mei.
Intr-un caz, am fost chemat sa merg la audiere după ce procurorii au așteptat un avocat 4 ore și nu m-am dus.
Exista riscul sa se facă audierea pana ajung și nu mi-a făcut plata on-line ca sa fiu sigur ca nu merg degeaba la client.
Nici după 6 ore nu a avut avocat dar eu nu am vrut sa merg.
Sunt situații în care avocatul trebuie angajat pe loc, în aceeași zi, deoarece procurorii nu au timp sa aștepte.
Sunt insa și cazuri în care o lasă mai ușor procurorii dar doar atunci când nu vor sa ajungă imediat după gratii persoana pusa sub acuzare.
audierea este acum la ora 14. deja este ora 14 :30. nu stiu cum pot angaja acum un avocat, care inca nu a vorbit cu el despre caz. i.am sugerat sa ceara o amanare pentru a angaja un avocat si sa nu dea nici o declaratie (cu proces-verbal in acest sens.) daca nu doreste sa dea declaratii il poate obliga sau tine acolo? trebuie sa ii dea si o hartie cu motivatia pentru care este din nou chemat.